Foto: Eelco Jongma

Beamont Time! op Den Haag FM

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

Hij werd geboren in de jaren vijftig en groeide op met de radio en veel muziek. Ontpopte zich als vinylverzamelaar en all-round Hagenees met een grote hang naar romantiek. Casper Beaumont. Iedere donderdagnacht verzorgt hij een uur radio op Den Haag FM. Ook buiten Den Haag te beluisteren via de live-stream of via zijn eigen site. Meer dan de moeite waard wanneer je eens wat anders wilt horen buiten de gebaande wegen van de oude hit-caroussel. Een veelzijdig programma voor alle luisteraars die nog willen schatgraven in het verleden. Ik luister al een paar jaar, maar wie gaat er schuil achter die stem, wie is Casper Beaumont? Ik zocht contact en hij stuurde een publiciteitsfoto met vijf antwoorden op vijf vragen.

1 - Wie is Casper Beaumont?

Groot roker, drinker en levensgenieter met een zeer eclectische smaak in muziek. Dat laaste zul je vooral merken als je naar mijn programma luistert. Ik probeer altijd de platgetreden paden te vermijden als ik draai. Niet de voordehandliggende /hits of yesteryear/ die je al op ieder commercieel station hoort maar juist de verborgen juweeltjes, de incourante b-kantjes en andere obscurantia. Er is zoveel mooie muziek gemaakt ...

2 - Waar draait dj Casper Beaumont?

Nou, op Tonka Radio dus [92.0FM], maar ook in kroegen, op /swanky/ feestjes en soms bij mensen thuis. Hangt er maar net vanaf waar ik voor gevraagd wordt. En dat kan ook allemaal omdat ik zoveel verschillende stijlen draai. Ik kan met hetzelfde gemak een paar uur vullen met big band als met exotica of soul.

3 - Wie is je favoriete zangeres?

Poeh! Da's een moeilijke vraag. Da's net als met 'de beste film', je kan al die verschillende categorieën eigenlijk niet vergelijken. Maar als ik dan toch een paar namen moet laten vallen: Sarah Vaughan, Billie Holiday, Dusty Springfield, Cory Daye [die in de jaren 70 kort bekend was vanwege Doctor Buzzard's Original Savannah Band], Nancy Wilson ... Het verschilt per track en hangt eerlijk gezegd ook erg van m'n stemming af.

4 - Wat betekenen radio en de jaren zestig voor je?

Daar kan ik kort over zijn: Radio Veronica op een transistorradio, 's nachts onder mijn kussen. En de opkomst van de Beatles natuurlijk. 't Is al vaker geconstateerd maar de hele jaren 60 was een enorme /melting pot/. Dat gistte en dat bruiste, al die stromingen uit de jaren 30, 40 en 50 kwamen daar opeens bij elkaar: big band, jive, boogie, blues maar ook die hele blanke traditie van crooners en ballroom-orkesten. Daarna is het eigenlijk alleen maar minder geworden. De jaren 70 en 80 waren een muzikale woestijn - althans in mijn oren en gunstige uitzonderingen daargelaten - en pas in de jaren 90 kwam er weer een beetje schot in met het gebruik van samples en moderne elektronica.

5 - Waar en wanneer moeten we luisteren?

Zo vaak en zoveel mogelijk. 't Is wetenschappelijk bewezen dat luisteren naar muziek ontzettend goed voor je gestel is. En ik doe dus ook nix anders; de hele dag door muziek. Ik zou niet zonder kunnen. Maar ik neem aan dat je mijn bescheiden programma'tje bedoelt. Iedere donderdagochtend op Tonka Radio op 92.0 FM van 2 tot 3 uur. En als je dat te vroeg [of te laat] vind - wat ik me heel goed kan voorstellen :) - dan heb ik een groot deel van mijn uitzendingen gearchiveerd op lester.demon.nl/tonka. Oh, en soms doe ik er een uurtje bij als een collega Tonkanaut niet kan.

Beaumont Time! is te beluisteren via Den Haag FM op 92.0 FM of via de live-stream en op uitzending gemist op de site van Casper Beaumont.

denhaagfm.com

Hieronder de link naar de webpagina van Casper Beaumont. Klik eens een uurtje aan en geniet van de man met de hoed. Je kan via zijn site ook contact met hem opnemen en een reactie sturen. Hij is allergies voor sociale media, verdedigt zijn privacy, maar staat open voor iedere correspondentie. Thanks Casper.

Casper Beaumont - Archief en contact

Woensdagnacht, Beaumont Time!

De mazzel!

MobyDirk

Amsterdam – 25 september 2012 – Den Haag – 1960 – Voor hofstijl.nl # 9

A HREF="http://hofstijl.nl/2012/09/25/beaumont-time-op-den-haag-fm/">Beaumont Time! op Den Haag FM - 25 september 2012 - # 9

Hele uitzending Beaumont Time op YouTube - dejongenskamer.nl

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl