De Egokok - Finale



---------------------------------------------------------------
Newsgroups: nl.culinair
Subject: Finale
From: DirkJan Vos (diedjee@dds.nl)
Date: Wed, 11 Nov 1998 17:30:40            
---------------------------------------------------------------


Een laatste vuurpijltje...

Want, nou ja, met zo'n somber gedicht kan ik hier natuurlijk niet 
fatsoenlijk afscheid nemen: One, two, three... 
Een vroege woensdag -eigenlijk donderdag, thirsty thirsday-
donderdagochtend, in Antwerpen aan de Schelde... 
We hebben net daarvoor nog gezellig met z'n allen mosselen gegeten 
in de haven. En het wordt langzaam licht. 

Muziek: Donald Fagen, The NightFly... ;-)

Goeiemorgen sinjeur Walter Opree:

En nog in ieder geval thuis gekomen las ik. Toch nog eerst met je
dronken kop internet op gezocht en mij een beetje een vrolijk
'carneval' toewensen op de elfde van de elfde? Nou ja: ik zei
tegen Els: Laat Ria nu direct een taxi bellen, dan tillen jullie
Ray naar boven en dan draag ik die lamme Walter wel met den 
chauffeur die taxi in. Tjezus, weet je wel hoe laat het is...?

- En als ik jouw nog een keer hier, luisisiter ghoed DieDjee,
verknipte ego-trippende kok die je daar bent. Als ik joiw nog
ene malen daar op nl.culinair tref, dan heb ik geen praatjes meer
vor je of enigerlwi van konzeideraasie in welke vorm en hoedanigheid
dan ook... Hebt ge dat begre.. la lweaa laa laal alla... Ik pak
m'n lubbelloops lachtgeweer...

- Ah, ja, dit is 'm. Pakt u hem bij zijn benen en dan pak ik 'm onder
z'n oksels. Hij moet naar de Schenkkade... 

- ...Ik mik eene keer en schiet altijd raak: PWANG! en dan schiet ik
zo die arrogante, lelekijke dikke opgezwollen drankkop van je romp...
Riaaaa!, waar is Ria... Ray! Ray, waar is de wodka, ik ga niet naar
huis. Els zeg er is wat van! Help! Ik word ontvoerd! Ray!
Ria...aahhh...


---------------------------------------------------------------
From: walter opree 
Subject: D.J.V.
Date: Thursty 05 Nov 1998 07:33:00 
Newsgroups: nl.culinair
---------------------------------------------------------------

Lieve mensen, goede morgen, 

ik heb eens een vraag - of meedere : 

DirkJanVos ! ? 

wer wat is dat ! ? 

Postings voor 'n grappje of zo ? ! 
of meen je alles ernstig ? ! 

Nou ja, carneval kommt in de volgende week / 11.11.1998 11.11 uur /
D.J.V. van die daag kun je iets meer haarde dranken genieten zonder
op
te vallen. 

Veele lieve groeten van den kok van het net 

Walter


-- 
Ich bin ein Koch aus Leidenschaft - dem das kochen Leiden schafft ! 
diesisteindiabetikerausspruchvonmeinereiner

mailto:lacuisin@wxs.nl
mailto:lacuisin@topmail.de

http://www.smulweb.nl/pages/walter
http://www.i-nieuws.vuurwerk.nl

---------------------------------------------------------------

;-)

Walter Opree was niet dronken hoor, of wat dan ook. Dat maakte ik
er maar een beetje van. Walter is een van origine Duitser die in
Vlaanderen woont (en daar een kookacademie voor meisjes uitbaat!) 
en derhalve inderdaad niet geheel vlekkeloos Nederlands schrijft, maar
wat opmerkelijker is de soort van 'aangeschoten' fouten die hij
maakte. En daarom niet alleen om onze Zuiderburen zo op de hak 
te hebben genomen, tot slot nog twee mopjes voor onze culinaire 
Manschaften aus Deutschland, Ostereich und der Schweiz.


Groet en tabee dan,

DirkJan


Wiedergutmachung

Ik zit in het visrestaurant De Weduwe VAN DEN DOEL te eten,
op Scheveningen, aan de binnenhaven. Zit er naast me een
Duitser die mosselen heeft besteld. De ober brengt het
pannetje met mosselen, zet het keurig neer, haalt de
deksel van de pan en wenst de Herr een 'schmekliche
vortsetzung', en loopt weg. 'Herr kelner!', schreeuwt
de Duitser. De ober draait zich om. De Duitser kijkt
boos en misnoegd in de pan en slaat zijn wit uitgeslagen 
knokkels 3 maal hard achter elkaar op de tafel. En met een
sadistische, dwingende ss-blik commandeert hij:
AUFMACHEN!

Die Suppe

Nog eentje dan. Kennen jullie die van dat gezin uit Keulen,
uit Koln? Nee? Dat is vorig jaar gebeurd. Ik geloof ook
ergens in de herfst, dat weet ik niet meer. O ja, ik weet ineens
zelfs wanneer het precies was. Maar er was dus een gezin in Keulen
en die hadden precies op de kop af -vandaag- 8 jaar geleden een kindje
gekregen, een jongetje. Maar dat jongetje zei nix. Nooit.
Hij kon niet praten. Na al die jaren hadden zijn ouders zich
allang bij zijn handicap neergelegd. Maar wat gebeurd er: St. Maarten,
1997 Keulen bij dat gezin, aan de avonddis, aan het abendfressen.
Vader moeder en dat jongetje. En het is zijn verjaardag, hij wordt op
St. Maarten 7 jaar. (En dus vandaag viert hij zijn 8e verjaardag).
Maar St. Maarten zegt dat gezin natuurlijk helemaal nix, en een
verjaardag vieren voor een doofstom kindje laat je ook na een paar
keer maar zitten, dus het is een dag zoals alle andere dagen. En ze
eten soep. Nou ja, laat ik die ouders niet helemaal als koele monsters
afschilderen, de jongen heeft wel alle 7 de kaarsjes op een
WienerSacherTorte mogen uitblazen. Alleen het laatste kaarsje wilde
maar niet lukken…) Maar goed, terug naar de tafel, nach dem Tisch: 
De moeder komt met de terrine uit de keuken gelopen en ze schept de
vader en zoon -zwijgzaam als altijd; ik bedoel ook zij, die moeder- 
schept zij de dampende Bayrische Kartoffel Bratschweinsuppe op. 
Ze gaat zitten, wenst iedereen 'bon appetit' (op z'n Duits) en dan
neemt de jongen een hap en brandt zijn tong en ineens zegt hij:
'Die Suppe ist zu heiss'.
'Was!', denken die ouders, maar van verbijstering zeggen ze nix, en
de jongen herhaalt traag en tergend met een hoog-duits accent: 
'D i e  S u p p e  i s t  z u  h e i s s...'.
De jongen blaast in zijn soepbord en de ouders kijken elkaar
grausam erstaunt an, aan. Ze grijpen elkaars hand vast en dan vraagt 
die moeder verschrikt: 
'Aber Rudolf, du kanst sprechen! Wie ist das den moglich. Warum hast
du in al dieses vergangenes Jahren deine Mund gehalten, mein liebes,
kleines Taumpje...'
De jongen houdt op met blazen en kijkt zijn moeder met butcherboyeyes
aan en antwoordt strak en afgemeten: 
'Bis jetzt war alles in ordnung.'

Dat was de laatste vuurpijl die ik hier in de duisternis van
nl.culinair heb willen afschieten.

Tot ziens en misschien tot een volgende keer,

Lekkoi lief voor elkaar en (KOOKREGEL NUMMER 6:) Meer Met Minder!


@@@ FINATO @@@


---------------------------------------------------------

KULINAIRE KULTKOLOFON

FOXOF ENTERTAINMENTGROUP PRESENTED:

DIARY OF A CHAINSAW EGO-COOK

(aka Galgenmaal I, II en III)

---------------------------------------------------------

Sponsored bij: Honig Voedingsindustrie Ltd. Pizzaweb. Yvonne Culinair
en Marijkes Media Keuken. Met dank aan VBA-Corporate Publishing
Departement. Artis, AH-FoodPlaza, Tuborg en Spa. Also many thanks to
General Kloejinski, State President of the Great Absurdistan Publish
Family, The Free Reublic of Aburdistan, to give me all  the usefull
information about some recipes! Edu en Edah Scholekster sr. Tnx. 

I.M. Truus en Paadje & FoXoF.

KULTKOOKKAST

In alphabetical order:

Astrid - Jodie Foster
Bas(sie) - Dustin Hofman
Berbera - Robin Williams (als vrouw)
Bram - Gerard Depardieu
Bryk (onzichtbaar misbruikt zonder toestemming 
      en net gedaan of ik haar niet kende...) - Fee Dunnewee
call66 - Marlon Brando
Christa - Glen Close
Dirkjan - DirkJan
Elles - Monica Vitti
Els - Monique van de Ven
Estelle - Katja Schuurmans
Exeption - Thom Hoffman
Felicia - Willeke van Ammerooy
Gemma - Sofia Coppola
Harry - Marco Bakker
Henk - Henk Van der Meijden
Henk2 - Henk
Ivo - Ivo Niehe
JanKees(Maasbach) - Vriend Els Maasbach
Jo - Reincarnatie van Cor Witsche
Joke - Marijke
Lydia - Yoka Baretti
Maaike - Liselore Gerritsen
Marcel - Paul van Vliet
Margriet - Eva von Braun jr.
Marijke - Sharon Stone
Math - Harvey Keitel
Miss Magica Stress - Elizabeth Hurley
mkb - Hugh Grant
Ray - John Goodman (special Blues Brother appearance)
Ria - Martine Bijl
Rob&Esther - Els&DirkJan [voices]
Ronald - Ron Brandsteder
Simone - 
Stephanie - Grace Kelly (cameo)
Yvonne - Moniq
Zneetje - Bjorn Hermans Sr.

Special Gueststars

Boris - Boris
Keesje - Keesje
L - M

NOD! SuPly:

'Ik geef je een roosje mijn roosje' niet gezongen bij:

Conny van den Bos -of-  Yvonne

Maar wel...

The Verriest Special Guest Star

DJ = GOD

Music by: John Coltrane, Nenah Cherry en Miles Davis. Firework
Awakening:
Donald Fagen. Blues-intermezzo J.J. Johnson. And Leonard Burnstien for
the wisstle. Tnx Harry Bannink & A.M.G.S. (bis) voor 'De muis is niet
bang'. Brazil allusion unknown.

KolofonMuziek: Michael Nyman

---------(c)-----------------------------------------------(c)-----

Disclaimer: Het Fluitketeltje; Annie M.G. Schmidt (muziek: Paul Chr.
van Westering)

------------------------(c)-------(c)------------------------------

Speciale dank: De familie Maasbach, Mevrouw Honig sr., Bill Gates, M
M en M, Peter Greenaway, Teletubbie Marketing, Allejandro Agresti, De
Utrechtse Dwarstafel, Lodewijk Otto, Margriet Hoekstra, De
Nes-One-Line-Kampioene, Mamma Di Coppola (Sicilie: Italian
recipysupply), Indra Papadumdie (India)

Netscape 4.5, Smulweb, De Digitale Stad, De Waag en JanKees Maasbach.
St. Maarten Supplaai baai FW. En verder iedereen die ik vergeten ben.
Dus jij ook bedankt! ;-)

Productie®ie&texten&montage: DirkJan Vos
Voor een Wees-Geen-Spelbreker-Meer-Op-Feestjes-Produkties, i.s.m.
de Naamloze Vennootschap Alaholicus Nod! Menza Uva!  
(c) Herfst 1998

[ FoXoF's FrituurSite: Courtesy M&M RoyaltyBeheer, Keizersgracht 99H
]

http://huizen.dds.nl/~diedjee 

...En zelf zeg ik altijd: 'carpe gallus, carpe diem'. Oftewel;
pluk de haan en pluk de dag...

;-)

'If You can't stand the heat, stay out of the kitchen'.

Bill Clinton

;-)

'Why should I go out for a hamburger at the corner, when I can eat
steak every day in my own house'. 

Paul Newman; waarom hij nooit zijn vrouw -de actrice Joan Woodward-
ontrouw zal zijn.

;-)

'Eten is een beetje doodgaan' [ Manger c'est mourir un peu ]

Authentieke, orzjieneel ware gezegde uit Absurdistan. En het is
Absurdistaans Ronald en Astrid en dus niet Absurdistanees! Onthouden
jullie dat nou us... ;-)


*

   Mikmak, mikmak,
   Mijn vader is een dikzak
   Mijn moeder is een duntje,
   Geef mij een pepermuntje


**

OPENSTAANDE VRAGEN:

1.  Maar wat voor lucht rook ik nu in de keuken?
2.  Wat wilde Els voor mij klaarmaken?
3.  Waarom riep DieDjee 'O ME GOD'?

LAATSTE ANTWOORDEN:

RECEPT VOOR TELETUBBIE IN HONIG-JACHTSOEPSAUS

Weet je wat Els voor me had willen maken in haar oven? Een hele
teletubby gemarineerd met een pakje Honig Jachtsoep!: Snij de
teletubbie overdwars open en maak met een scherp mes de binnenkant
schoon. Even onder de kraan kuisen. Eventuele uitstekende delen (op
het hoofd) afsnijden en apart bakken. De teletubbie in de breedte in
plakken van ongeveer drie centimeter snijden.
Wrijf goed in met peper en zout en stop de plakken in een grote pan
of
schaal. Zet met wat water het zakje Jachtsoep op. Doe er een klontje
boter bij. Als de soep kookt giet je de soep over de plakken
teletubbie. Zorg dat alle plakken goed onder de soep komen te staan
(dat ze er figuurlijk 'in verdrinken'). 
Laat een week of drie in de openlucht marineren (dus teletubbie voor
de Kerst? Al met SinterKlaas slachten of marineren!). Daarna even
opbakken in roomboter. Eventueel met ketsjup en een stokbroodje om je
handen aan af te vegen... En waarom: O ME GOD? Wel eens een verbrande
en verdronken teletubbie van dichtbij gezien? 


{ en nu zwaai ik even naar mijn vervlogen cyberlove Madame M... Doei!
;-) En O ME GOD, wat kan Els lekker zoenen -zucht- }


ST. MAARTEN TELETUBBIETIP VAN YVONNE: ga niet met eigen gekweekte
teletubbies aan de gang, maar koop in de supermarkt of grootwarenhuis
reeds geslachte en voorverpakte teletubbies.

***

BELOFTE

De JoHoVogel! 
Tuurlijk, maar die was ik niet vergeten hoor. 
Luister maar -in Real Audio- op:

http://huizen.dds.nl/~diedjee/joho.rm


~

~













































                                 ~