( klik op logo voor HOMEPAGE )


MISSIE EIK


Op n mooie Pinksterdag
https://youtu.be/TWs3wmYwxEA


website flevopark.nl - klik

-------- Doorgestuurd bericht --------
Onderwerp: Fwd: Missie Eik
Datum: Sun, 28 May 2023 19:53
Van: Dirk
Aan: A
--------------------------------------

Lieve A,

Vandaag op pad geweest, zoals altijd, maar nu net even wat anders. Dat lees je zo, maar al vrij snel kwam ik n bekende tegen en wat eigenlijk nooit iemand vraagt, vroeg ie: Waar ga je naartoe? Ik was even van mn a propos en antwoordde, Naar t Flevopark. Zonder te zeggen precies waarom. Hij zei, Hee, daar ben ik vanavond en morgen de hele dag ... En dat was aanleiding om wel te zeggen wat ik in t Flevopark ging doen.

Zo'n tien dagen geleden raakte ik binnen n zekere context hier in de buurt met n vrouw in gesprek, kunstenares, mooie verhalen allemaal uitgewisseld en van t een op t ander en op n gegeven moment vertelde ze dat ze n spirituele band heeft met n eik in t Flevopark en dat onafhankelijk van haar r nog meer mensen zijn die de eik af en toe opzoeken vanuit allerlei motieven. Ze is in Bulgarije opgegroeid, maar woont al dertig jaar in Amsterdam en bijna net zo lang is de eik voor haar n inspiratie en steun, vooral in de moeilijke periodes ...

Ik heb wat - heel veel - met bomen, dus ik wisselde ook wat uit, maar ik wist gelijk, Die boom, die eik wil ik gaan opzoeken. En dan niet met haar, ook niet met iemand anders, maar alleen. Kan daarna alsnog n keer met wie dan ook, ook met de kunstenares. Open mind verder, t enige was t kiezen van n goed moment. En dat was vandaag.

Ik heb natuurlijk n verhaal over de middag, over de boom en meer, ook n paar foto's gemaakt, maar dat laat ik nu weg (op n klein fotootje onderaan na), dat houdt t open voor n ander, die details ook niet gestuurd naar de man die ook in t Flevopark moest zijn. Hij wilde graag weten waar die eik dan staat en ik vertelde dat de kunstenares - niet echt noodzakelijk, maar juist wel heel mooi - voor mij n route-tekeningetje had gemaakt en ik die vanavond zou mailen. Dat heb ik daarstraks gedaan en vind je hieronder.

T tekeningetje is n wezenlijk en con-creet onderdeel van mijn Eik-missie geworden en alles bij elkaar leek t op n opdracht van n programma als Wie is de mol? Dit soort programma's zijn nu razendpopulair, mij spreken ze totaal niet aan omdat ze zo kunstmatig en gemanipuleerd zijn, maar ik realiseer me al heel lang wel de metafoor van dit soort mysterie-shows dat ze staan voor de reis van t leven van ieder mens. Met opdrachten, wendingen, onthullingen, raadsels, hindernissen, cliffhangers, lachen en huilen, maar dan is t echt. Net als mijn missie van vandaag.

Wie volgt?

Liefs,

Dirk

https://youtu.be/JmGMzyajA2U

+

-------- Doorgestuurd bericht --------
Onderwerp: Missie Eik
Datum: Sun, 28 May 2023 18:37
Van: Dirk
Aan: M
--------------------------------------

Missie Eik

De missie die ik maakte begon toen ik van huis wegging en eindigde wat uren later en ik terug thuis was.

T doel is de boom, De Eik, maar de missie is ook de reis met alles wat daarin gebeurt, wat je ziet en denkt en hoort, wie je nog spreekt en dat alles kan je verbinden met de boom.

+

Richting de boom in t Flevopark passeer je links nog n watertappunt en heb ik r met mn handen als n kommetje wat gedronken. Op t pad leken gifgroen geverfde pijlen de weg te wijzen.

+

De Eik

+

Na De Eik ben ik wat gaan drinken buiten bij de verborgen uitspanning 't Nieuwe Diep die je vanzelf al was tegengekomen. Doe dat.

Neem iets van fruit mee, n appel, of n mandarijn om bij de boom op te eten. Neem de tijd. Raak ook even aan, even voelen aan de bast.

Ja.

Op de weg heen en terug en bij De Eik heb ik bij elkaar 12 mensen gesproken, een gesprek daarvan nam n magische wending, maar ook zonder dit had ik al kunnen zeggen:

Missie Eik geslaagd.

dIRK

+

eik = kei
ik E

De ene generatie plant de boom, de andere geniet van de schaduw.


op n mooie 1e pinksterdag

Babalu (O Rooney) - Slim Gailard
https://youtu.be/piIFORuPMPY

(Oktober 2023. Nu verklap ik wat r zo bijzonder aan de eik is. De eik heeft n smalle, hoge stam met daarboven n relatief klein en compact bladerdek met n stuk of acht grote takuitlopen. En daar zit t m in. Al die takken groeien recht naar boven en lijkt t alsof ze als armen en handen vanuit de stam naar de hemel reiken. Net als de Joshua tree dat al vanzelf altijd doet. - En bezoek ook t zwarte beeld links van de eik, stukje verderop ...)

Dirk Vos - d.vos35@chello.nl

( klik op logo voor HOMEPAGE )