Mexicaanse wraps

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

IngrediŽntenlijstje

Benodigdheden voor twee personen, ongeveer. Maak altijd te veel, want het is ook de volgende dag als lunchhapje erg smakelijk, zelfs koud.

Alles is te koop bij je lokale supermarkt. En makkelijk en snel te maken.

- vier grote wraps, twee per persoon

- half kropje ijsbergsla

- 400 gram gehakt halfom

- scheutje olijfolie

- zakje taco/burritopoeder of potje taco-saus

- blikje kidneybonen

- blikje mais, of verse korrels

- 1 ŗ 2 bekertjes creme fraiche

- 150 gram grof gemalen jong belegen kaas

- 1 pot taco-saus (en eventueel een kommetje/bakje guacamole)

De kidneybonen en mais zijn aan te vullen en te vervangen door allerlei andere soorten groenten, zoals kleine kikkererwten of rauwe paprikastukjes. Eigen fantasie.

De bereiding.

Begin met het gehakt fijn te rullen in een koeke(n)pan of braadpan met een houten spatel. Heb je die niet, dan moet je hem kopen. Een beetje olijfolie en dan bruin bakken. Als het gehakt verkruimeld is en gaar dan doe je er het zakje met tacopoeder door of een paar eetlepels met tacosuas. Goed omscheppen. Met de poeder ook een scheutje water.

Intussen kan je de ijsbergsla in dunne reepjes, stukjes snijden.

Dan de magnetron-acties:

Verwarm de uitgelekte kidneybonen snel en kort in de magnetron, lauw. Geldt ook voor de overige groenten als mais, of koud laten.

Zet nu de borden op tafel met twee grote servetten. Geen bestek, geen glazen. Het drinken komt zo.

Zet op tafel met aparte opscheplepels: een bord met de lauwe kidneybeans en mais. De beker creme fraiche en een schotel of kom met de geraspte kaas. Daarnaast de pot taco-saus (eventueel aan te vullen met guacamole... Dat is dan weer een verhaal apart om te maken van avocado's...).

Dan staat het gehakt nog in de pan en dan nu de eerste twee wraps in de magnetron oppiepen in 60 seconden, al dan niet in een plastic zakje. Heet in ieder geval, want ze koelen snel af.

Het gehakt heeft twintig/vijfentwing minuten in de pan gebakken en gegaard.

Zijn de wraps klaar, dan gelijk op de borden serveren en het gehakt op een onderzetter met een lepel op tafel zetten.

En dan in de lengte van het midden samenstellen:

de wrap op je bord

eerst een laagje sla

dan het gehakt

dan de groenten

dan de taco-saus (en eventueel guacamole)

dan de zure room over de lengte uitsmeren en tot slot de geraspte kaas

De wrap dichtvouwen en met twee handen, voorzichtig opeten.

Niet te veel van alles, want de wrap moet nog wel handelbaar zijn om te eten. En er komt nog een tweede wrap aan. Die serveer je na de eerste, alleen nog de twee nieuwe wraps in de magnetron oppiepen.

Drink er een Mexicaans surfbiertje bij als Corona, met een stukje limoen in de hals, geen glazen nodig!

En makkelijk uit te breiden voor een groter gezelschap. Kinderen vinden het ook erg lekker.

Ga het eens proberen en succes!

DJ

Juni 2010

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl