RAY 1 -oesters en azijn-



--------------------------------------------------------------------
Newsgroups: nl.culinair
Date: Fri, 23 Oct 1998 23:21:22
From: DirkJan Vos 
Subject: Re: oesters & azijn?
--------------------------------------------------------------------


Oesters en Azijn

Gelooft u wat er staat beste lezers?

Oesters en Azijn

Wat hebben die met elkaar te maken meneer Crott?

Op Fri, 23 Oct 1998, Raymond Crott schreef:


> Hoi,


Hai,


> Weet er iemand hoe je die sjalot saus (met wijnazijn) maakt 
> die er bij oesters geserveerd word?

> Ik vermoed dat er naast die wijnazijn en sjalotten ook iets 
> anders in zit, of niet?

> Dank bij voorbaat,


Hai Raymond,

Ik heb geen flauw idee hoe die saus in elkaar steekt, en dat wil ik
ook niet weten. Een simpele doch eerlijke tip: doe helemaal niets met
sauzen als je oesters eet! Hooguit een beetje zwarte peper en/of verse
citroen, maar zelfs dat is mij persoonlijk te gortig. Je vermoed denk
ik sowieso te veel. Dat vermoed ik tenminste. En natuurlijk zit er
altijd wat anders in die vrouw met wie jij oesters eet, maar dat heeft
nix met sauzen te maken. 

Groet,

DirkJan

(gaat zo voor een dozijn zes nullen)

('van een haring met ui gaat een Scheveninger huilen')

(en 't gaat om 't eerlijke vocht Raymond; om dat zilte zilveren nat 
waarin de oester zich aan je mond aanbiedt... Dat moet je zien om in
de oester te houden... Een saus...? Azijn? Hoe staat 't verder met je 
sexleven, of beter gezegd met je leven in 't algemeen? Oesters en
Azijn...)



                                 ***