Geef de garantie Mark!

Petitie gestart maandag 17 april 20 23


Mark Rutte moet garanderen dat er
in Nederland geen vluchtelingen buiten slapen!

- ! KLIK & TEKEN ! -

Dirk Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

Ter Apel 20 22

Iedereen is n gelukszoeker, ook Mark Rutte!

Mn eerste mail verstuurde ik op maandag 27 maart en de tweede op donderdag 6 april. Nu maandag de 17e en nog geen enkele reactie ontvangen, maar afgelopen vrijdag heeft minister-president Mark Rutte zijn onvermogen nogmaals uitgesproken. Kijk en oordeel zelf.

En dan ook nog dit, ook van vrijdag 15 april.

"Dat ze buiten op het gras slapen is niet verschrikkelijk, maar dat ze in Nederland buiten op het gras slapen is verschrikkelijk!"
A. De Jong

+

En t gaat nu primair om t oplossen en t voorkomen van t probleem van geen fatsoenlijke behandeling en geen dak boven t hoofd voor vluchtelingen in Nederland, maar ook om meer. T gaat om t principe, om t ontbreken van n fundamentele, solidaire houding, van onwil en egoÔsme in de wereld en in Nederland die velen nu zo bitter kil, onverschillig en ijskoud maken jegens anderen. Dat is de inzet. De onwil van Rutte tegenover mijn eis. Onze eis en we moeten dit winnen. Rutte moet de garantie geven, of ik ga op mn knieŽn, of hij. We hebben allemaal maar ťťn leven en waar we allemaal evenveel recht op hebben om daar iets van te maken, iets van te kunnen maken, als mens, als n menswaardig mens, waar je ook woont. Dat gaat nog steeds niet voor iedereen vanzelf. Zelfs niet in n land als Nederland. De sterksten moeten de zorg dragen voor de zwaksten. Vooral door jou Mark!

NOS - zaterdag 16 april ...

Protest OekraÔense vluchtelingen Harskamp: 'Het eten is verschrikkelijk' - nos.nl

"Het eten is verschrikkelijk, het onderwijs is slecht en de medische zorg is nul."

x x x

--------------------------------------------------------------------------------
Onderwerp: Rutte moet dak, bed en brood garanderen!
Datum: Thu, 6 Apr 2023 20:33
Van: Dirk Vos
Aan: a.kuiken, j.klaver, s.simons, l.marijnissen, etc.
--------------------------------------------------------------------------------

Beste Attje, Jesse, Lilian, Sylvana en overige Kamerleden,

Hieronder vinden jullie een alarmmail die ik eind vorige maand tevergeefs naar Het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Stichting Vluchteling heb gestuurd. Ik vind glashelder wat de bedoeling is, al kan de actie natuurlijk op heel veel manieren worden ingevuld.

Ik gaf ze een concreet actievoorbeeld mee met een radiospotje, er is niet op gereageerd, maar jullie als Kamerleden kunnen bijvoorbeeld op 't Binnenhof aan de microfoon Mark Rutte ter verantwoording roepen en ... en mijn geformuleerde eis overnemen en hem die inpeperen. Anders kan ik t niet omschrijven. 'T wordt vanzelf duidelijk.

Mocht 't zover komen - ik hoop 't zeer - en hij antwoordt dat 't gewoon niet kan, 100% garantie geven, laat je daarmee niet afschepen. Want dat kan wel. Hij zei nog, Als t aan mij ligt, slaapt er geen vluchteling meer buiten, maar ... Maar als hij dat niet in z'n macht heeft, wie of wat blokkeert dat dan, laat hij die hindernissen maar opruimen om wel die garantie te geven. En eigenlijk niet alleen garantie voor primair een dak, ook een bed en brood, maar de zekerheid van iedereen in Nederland van een algeheel fatsoenlijke en menselijke behandeling en verblijf. Dat is nu niet 't geval.

Afgelopen vrijdag zei Rutte, ik hoorde 't in Met het Oog op Morgen, zonder enig spoor van ironie dat Nederland de facto nu 't rijkste land ter wereld is en iedereen gelukkig. Van de nummer 3 met stip naar de nummer 1 gestegen, bravo Mark! En eigenlijk hoe beschamend en decadent dat er anno 20 23 in de wereld en in Nederland nog politieke partijen zijn die louter het belang van de rijken dienen, om ze rijk te houden, of beter nog rijker maken. En die partijen zijn populair, ook bij mensen die 't helemaal niet breed hebben, of zoals de kapitalist tegen de populist zegt: Hou jij ze dom, hou ik ze arm.

Bedankt voor jullie aandacht en laat 't er niet bij zitten, totdat ...

Prettige Paasdagen,

Dirk
Amsterdam - Den Haag 1960

But it takes so long ...
https://youtu.be/04v-SdKeEpE

x x x

--------------------------------------------------------------------------------
Onderwerp: Rutte moet dak, bed en brood garanderen! - Spoed - Actie!-
Datum: Mon, 27 Mar 2023 16:32
Van: Dirk Vos
Aan: contactcenter@redcross.nl, vragen@artsenzondergrenzen.nl, info@vluchteling.nl
--------------------------------------------------------------------------------

Het Rode Kruis - Marieke van Schaik
Artsen zonder grenzen - Judith Sargentini
Stichting Vluchteling - Tineke Ceelen

.

Er zijn te veel vluchtelingen volgens de mensen.
Er zijn te weinig mensen zeggen de vluchtelingen.
Ernst Fersl

Klik: rutte99.mp3

Beste Marieke, Judith en Tineke,

Ik val gelijk met de deur in huis met n korte pitch en waarvan ik zo hoop dat jullie dr iets mee gaan doen, omdat t kan en vooral omdat t moet!

Rutte heeft onlangs op zondagavond 12 maart in t debat Linksom Rechtsom op NPO 1 op de vraag van Jeroen Pauw of hij kan garanderen dat er geen vluchtelingen meer buiten hoeven te slapen geantwoord met:

Als t aan mij ligt niet, maar ik kan t niet garanderen.

Ik werd hier weer zo boos en ziedend over. Volgens hem zijn we t derde rijkste land van de wereld en dan dit niet kunnen garanderen. Dat is geen onvermogen, maar malicieuze onwil. Jullie weten dat ook, hij laat de vluchtelingen in Ter Apel verkommeren en buiten slapen zodat i kan zeggen: We kunnen t niet aan, we moeten de stroom stoppen, de grenzen dicht. N macabere en wrede self fulfilling prophecy.

Maar los van alles, als r vanavond 200 vluchtelingen hier aankomen, wel of niet terecht, ze zijn r - hier en nu en dan moeten ze onderdak krijgen, n dak, n bed en brood. Dat kan ook en moet ook, maar t is niet gebeurd. Jullie weten daar alles van, say no more.

Niemand, ook Attje Kuiken en Jesse Klaver niet, hebben gezegd: Die garantie moet er wel komen, Rutte moet die garantie wel geven zodat t nooit meer gebeurt. Dat kan en dat moet. Alleen al in Amsterdam staan dagelijks duizenden hotelkamers leeg, kost misschien wat, maar ik bedoel maar, t is onwil en geen onmacht.

Mijn verzoek is, Start n actie om Rutte te dwingen om die garantie wel te geven. Weigert ie? Doorgaan, doordrammen en doordrukken. Als t niet aan hem ligt, aan wie ligt t dan wel? En waarom lost i dat dan niet op? Doorgaan.

N actie dus en ik was al van plan als Mister Nobody deze week eventueel wat organisaties en de media te benaderen met deze boodschap, maar toen zag ik zaterdagavond - ik kijk zelden tv - bij toeval t 8-uurjournaal en dat opende met de onverwachte stroom vluchtelingen uit Afrika naar Lampedusa. Stilte voor de storm. Rutte en Melani hebben n plan voor opvang in de Afrikaanse regio, maar ook hier geldt, Wat doe i straks hier en nu? ik vrees t ergste en vooral wat i niet gaat doen! Stop deze dreigende waanzin en kwaadaardige onmenselijkheid!

Actie dus en heel concreet, maar verzin zelf anders wat met zn drieŽn, met jullie organisaties, ik zou n radio-campagne willen waar we Nederland confronteren met de vraag van Pauw en t antwoord van Rutte. Laat die horen en dan daarna n stem met:

Onze Minister President Mark Rutte moet die garanties wel geven, hier en nu. Omdat het kan, omdat het moet!

Om t nog concreter te maken heb ik - ben n amateur - n demo-montage gemaakt met t fragment van de tv en de reactie, door mij ingesproken. Ik zou t graag horen met de stem van n vrouw, of in n reeks met BN'ers met daarbij ook gewone mensen. Ga niet achter eventuele toestemming aan voor de soundbyte, t is ook heel kort, en valt onder vrij citaatrecht en als iemand gaat klagen, weer aandacht, goed zo! T doel heiligt de middelen.

Ik ben t zo enorm zat en ik vind t zo ongelofelijk allemaal. En dat Rutte dat allemaal zo vindt en alles nalaat, dat is de natuur van n VVD'er en al beschamend en decadent dat r nog partijen zijn die opkomen voor de rijken, voor mensen die alles hebben en strijden voor nog meer ... Maar verontrustender vind ik dat noch de linkse partijen, noch de bevolking zich actief van deze man en zn beleid afkeert. Maar ik weet dat velen denken, ook op links, Dr zijn ook te veel vluchtelingen, laat ze maar buiten slapen als t lekker weer is, afschrikfunctie, vol is vol ...

Maar dan nog behandel je mensen hier die dr /zijn/ fatsoenlijk en dat gebeurt niet!

Dit dus en luister naar mn bijgevoegde mp3 van 17 seconden. T is n demo en n voorbeeld, n andere actie is ook goed, maar doe wat! En als t wat wordt, wanneer dan? Timing. Zendt n spotje al aanstaande zaterdag op zoveel mogelijk radiostations n paar keer die dag uit. Dan is t 1 april. I say no more ...

Klik: rutte99.mp3

Groet,

Dirk Vos
Amsterdam - Den Haag 1960

https://www.npostart.nl/linksom-of-rechtsom-pauws-verkiezingsdebat/12-03-2023/BV_101409786

x

Onze Minister President Mark Rutte moet die garanties wel geven, hier en nu. Omdat het kan, omdat het moet!

Petitie gestart maandag 17 april 20 23


Mark Rutte moet garanderen dat er
in Nederland geen vluchtelingen buiten slapen!

- ! KLIK & TEKEN ! -

,

Dirk Vos - d.vos35@chello.nl


( klik op logo voor HOMEPAGE )