G e N e R i Q u E

Wie deze vernieuwde site voor de eerste, maar ook voor een tweede keer bezoekt, doet er goed aan om deze pagina goed door te lezen.

Deze WebNetFilm is een reconstructie (en deconstructie) van een actuele geschiedenis die tussen dinsdag 17 november, en woensdag 2 december 1998 plaats heeft gevonden op de nieuwsgroep nl.misc en soc.cultural.netherlands.
De lineaire representatie bestaat uit berichten die op de nieuwsgroepen door diverse mensen zijn gepost, uit de geschiedenis zelf, en uit zogenaamde visuals en soundbytes. Bij deze hernieuwde upload van de site zijn de muziekbestanden echter achterwege gelaten. Wel zijn er nog 5 bijzondere geluidsfragmenten te horen. Ook de introductietrack bovenaan deze pagina kun je beluisteren.

Let Op: Het volgen van deze lineaire webnetfilm duurt +- 45 minuten. Je kunt het 't beste 's avonds bekijken en wacht dus met het bekijken op een geschikt en ontspannen moment. Zet dan zelf prettige achtergrondmuziek op, of zet je radio op de ontspannen iezie-jazzie-soul-avondprogrammering van Business Radio, ergens rondom 90.FM.

Viewtips

Om de filmsequenties zo goed mogelijk te ervaren wordt het volgende aangeraden:

- zet de diverse werk- en/of statusbalken van je browser UIT.
- onderdruk eventueel de Windows taakbalk.
- zet de fontgrootte van het lettertype op middelgroot
- zorg dus steeds voor een zo kaal mogelijke paginaview, waarbij
de tekst met een kleine linker- en rechtermarge, goed leesbaar
op je scherm staat. Gebruik deze pagina om eventueel instellingen
te wijzigen.

Interface besturing

Deze film bekijken is eenvoudig: het is immers een lineair verhaal, dus je gaat in principe altijd vooruit. Een volgende pagina aanklikken kun je bovenaan de pagina doen, door de rechterbutton aan te klikken. Onderaan iedere pagina is altijd een afbeelding of button te vinden om verder gaan. De linkerknop van de buttonbalk brengt je een pagina terug, en de kleine button in het midden springt terug naar het begin van de film, naar deze pagina.

Index

Mocht je om wat voor reden willen stoppen, de weg kwijt raken of een bepaald gedeelte opnieuw willen bekijken of beluisteren, dan kun je met een paar klikken naar de overzichts-indexpagina: klik op de middelste button om naar de beginpagina te gaan en klik hier onderaan op Index. Vanaf de indexpagina kun je naar de verschillende pagina's, de credits of de visual- en soundverantwoording navigeren.

G e N e R i Q u E

Index