( klik op logo voor HOMEPAGE )

Drie moppen

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

SAM EN MOOS

Sam en Moos zitten allebei in de handel van antiquiteiten. En onlangs kochten ze ieder voor zich een partij vazen.

Twee weken gaan voorbij en Sam komt bij Moos in de winkel en ziet dat hij al zijn vazen heeft verkocht en Sam nog geen één.

Moos, hoe heb je zo snel al die vazen kunnen verkopen?

Wel, dan kwam er een klant en die vroeg hoe duur die vaas was, en dan riep ik naar boven: Saar, hoe duur zijn die vazen? En dan riep Saar, vijftien gulden! En dan zei ik tegen de klant: U hoort het, vijf gulden...

FRANK SINATRA

Het is 1958, New York en Frank Sinatra geeft er een concert. Luigi is alles kwijt, zijn baan, zijn geld, zijn huis en ook dreigt zijn vrouw bij hem weg te gaan. Met zijn laatste centen heeft hij voor hem en zijn vrouw kaartjes voor het concert gekocht.

Op de dag van het concert krijgt Luigi Frank Sinatra kort te spreken. En Luigi vertelt dat hij een grote fan is en dat ze allebei van Italiaanse afkomst zijn. En nu weet Luigi waar Frank met de crew voor het concert gaan eten.

Hij legt uit dat hij zijn vrouw wil terugwinnen. Hij heeft ook een tafeltje in het restaurant gereserveerd, en nu vraagt hij aan Frank of hij wil doen of hij hem kent, dat maakt indruk. Frank slaat Luigi op zijn schouders en wil het graag voor hem doen.

Luigi en zijn vrouw zitten in het restaurant te eten. En ineens zwaait daar Sinatra met zijn gevolg binnen. Frank ziet het stel zitten en roept door de zaak: Luigi, mijn vriend, wat doe jij hier!

De vrouw van Luigi kijkt verrast en Luigi roept geërgerd: Frank, alsjeblieft kun je me niet één keer met rust laten!

DE OPSCHEPPER

Er was eens een opschepper die aan een vriend vertelde dat hij aan iedere vrouw die hij aantrekkelijk vond de vraag stelde of hij haar mocht neuken.

Mijn hemel, zei die vriend, dan ben je zeker al vaak op je smoel geslagen door die vrouwen!

Ja, antwoordde de opschepper, dat is waar, maar ik heb er ook veel geneukt.

__

Ik heb ook een paginaatje met een aantal moppen over halve kippen.

Moppen over halve kippen - De Jongenskamer

+

Em nog ...

Taalinvloeden en Duitser-moppen - De Jongenskamer

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl


( klik op logo voor HOMEPAGE )