( klik op logo voor HOMEPAGE )

Prince Born 2 die

Prince zou vandaag 63 jaar zijn geworden
Maandag 7 juni 20-21

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

<< Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince (Minneapolis, 7 juni 1958 – Chanhassen, 21 april 2016). >>

Prince - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Vandaag, maandag 7 juni 20-21, zou Prince 63 jaar zijn geworden als hij niet op 21 april 2016 was overleden, de dag dat mijn dochter 16 jaar werd.

Even na middernacht, aan het begin van 7 juni, stuurde ik een appje naar Jeroen van Inkel naar zijn radioshow Van Inkel's Choice op Radio 2 dat hij tussen 00.00 en 02.00 maakt.

Born 2 die - Prince

00.15

Hé Jeroen. Op 30 juli verschijnt postuum uit de Vault het Prince-album Welcome to America dat ie bij leven niet wilde uitbrengen. Afgelopen donderdag verscheen als voorsmaakje de single Born 2 die ... Best een lekkere, wat kabbelende soultrack. En Prince was ook geboren om dood te gaan, maar werd wel slechts 57 jaar. Als ie nog had geleefd, dan zou hij! !VANDAAG! 63 jaar zijn geworden.

Born 2 die

Prince had chronische pijn aan zijn heup, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het vele optreden en de lange concerten en zijn intensieve vaak acrobatische dansen. Tegen de pijn nam hij de pijnstiller vicodin waaraan hij verslaafd raakte. Later nam hij zonder recept van een arts een veel sterker namaakmiddel dat het heel sterke opiaat fentanyl bevatte, En het was de fentanyl - 50 keer sterker dan heroïne - die hem fataal werd en leidde tot een hartstilstand in de lift van Paisley park op 21 april 2016 ... Rest in peace Prince Roger Nelson. Born to die ..

DJ dA FoX

Prince - Born 2 Die
https://youtu.be/febeHW4EO4o

+

Prince overleed op 21 april 2016 en dat was de dag dat mijn dochter 16 werd. Dan vergeet je dat nooit meer ...

Aaf werd geboren in 2000, maar verwekt in 1999.

1999 - Prince
https://youtu.be/rblt2EtFfC4

01.00

Jeroen, als je Born 2 die nu een beetje te naargeestig vindt, dan kan je ook wat anders van Prince draaien, het is wel vandaag zijn geboortedag. Verzin zelf iets met een nummer van je keuze, mijn favoriet nachtnummer van Prince is wel Sign O' the time. Ook wel passend in deze tijden ... Een en al tekens in deze tijd ....

Sign O' the times mess with your mind
Hurry before it's 2 late
Let's fall in love, get married, have a baby

DJ

Sign O' the times- Prince - Official (graphic) video-clip
https://youtu.be/8EdxM72EZ94

Jeroen, waarom draai je wel allemaal zoete smoothkoek en geen Prince? Why?

+++

Je programma loopt zo af en ik doe nog een laatste suggestie, wat dacht je dan van een lovesong om de nacht verder mee in te gaan, If I was Your girlfriend ....

If I was Your girlfriend - Prince - Video-clip
https://youtu.be/DJkCErlAd5c

...

Ik geef het op.

...

02.00 uur

+++

11.00

Mailtje gestuurd met het linkje van mijn Prince-verjaarshommage naar SUBLIME en Hans Dulfer, om door te sturen naar Candy, vanwege onderstaand tof bericht. De Prince-zender vandaag gelanceerd op Prince zijn geboortedag en zal een maand actief zijn.

Candy Dulfer en Sublime lanceren speciale Prince-radiozender - RTL Boulevard - www.rtlboulevard.nl

11.15

A love bizarre aangevraagd bij Aan de Slag! met Bart Arens op NPO Radio 2.

A love bizarre - Prince - Live - Gelredome Arnhem 2010
https://youtu.be/altOrLhJ__g

... tevergeefs.

To be continued met nieuwe updates ...

12.10

He Annemieke. Vandaag Prince zijn geboortedag en SUBLIME lanceert voor een maand een Prince-kanaal in samenwerking met Candy Dulfer. Haar nog even bellen voor 14.00 uur?

When I was Your girlfriend?

'When I want sax, I call Candy.'

15.15

Tweet rondgestuurd.

DirkJan Vos @djwvos
Leuk! Prince Radio een maand lang een Prince-zender op @Sublime_NL olv @candydulfer. Ik had 'toevallig' vandaag een speciale pagina gemaakt op mijn website rond Prince: Prince Born 2 die - Prince zou vandaag 63 zijn geworden - 7 juni 20-21: http://dejongenskamer.nl/prince.htm

15.30

Gijs, had jij nog gezegd dat Tom Jones vandaag 81 jaar is geworden? Het is vandaag ook de geboortedag van Prince die als ie niet in 2016 was overleden, nu 63 jaar was geworden. Een energieke plaat? Zijn eerste hit hier in Nederland, Controversy!

DJ dA FoX

Controversy - Prince - Offical Video - 1981
https://youtu.be/4gazNwzC4H0

15.45

Gijs Staverman op NPO Radio 2 draait Gold.

Gold - Prince - Offical Video
https://youtu.be/7IQE62Vn4_U

16.15

Angelique Houtveen staat op SUBLIME stil bij de geboortedag van Prince (The Symbol) en het themakanaal van SUBLIME met een maand lang alleen maar muziek van His Royal Badness. Vandaag in 1994 (dat jaar werd mijn zoon geboren) veranderde Prince zijn naam in TAFKA: The Artist Formerly Known As Prince. Vervolgens draaide ze Boys & Girls, uh, ik bedoel Girls & Boys ...

Prince & The Revolution - Girls & Boys - Official video
https://youtu.be/gQcKgAsQHzs

19.10

Hé Annemieke. Ik stond net even in de keuken en had de transistor aan op 2 en hoorde net het staartje over de documentaire van Pink. Had je ook gezegd dat een aanzienlijk deel van die docu in Amsterdam is geschoten rondom haar concert in de Johan Cruijff Arena? Leuk!

En Prince z'n geboortedag, dat appte ik je al tussen de middag. Gijs draaide nog Gold. Wat dacht jij nog om voor 20.00 uur toch ook nog te draaien: I would die 4 U?

DJ dA Fox

Groetjes aan Wout!

+

Nu bleek dat Annemieke voor de 2 OP 2 al twee nummers van Prince wilde draaien en een daarvan mag de luisteraar bepalen. Dat werd Controversy. Annemieke zelf koos voor Cream.

Controversy heb ik al op deze pagina 'gedraaid', dus nu Cream en op het einde van de avond nog I would die 4 U.

Prince & The New Power Generation - Cream - Video
https://youtu.be/rrbFQEcpJ3A

Lator.

...

22.00

Ik heb wat met duiven en duiven met mij.

When doves cry - Prince & The Revolution -(Official video)
https://youtu.be/UG3VcCAlUgE

- doves = de vos = de vos don't cry -

23.05

Jeroen van Inkel vertelt wat over het Prince thema-kanaal en Candy zegt dat ie zo Prince even gaat 'energizen'. Ben benieuwd.

23.20

De energie kwam van Raspberry beret ...

Raspberry beret - Prince & The Revolution - Official video
https://youtu.be/l7vRSu_wsNc

23.40

Ik heb in de loop van de dag en avond nog verschillende appjes gestuurd naar Radio 2 en wie weet heeft dat nog geholpen. Maar wat maakt het uit, het was een geslaagd Prince-(geboorte)dagje en zijn we allemaal niet ooit op de wereld gekomen om eens ook weer de aarde te verlaten? Born 2 die. Maar wat daarna?

Ik heb geen antwoorden en stel alleen vragen, maar hoe dan ook voor middernacht mag natuurlijk Purple rain niet ontbreken. En dan daarna, helemaal op het eind - onderaan - een allerlaatste muzikale groet van Prince.

Dan zeg ik nu alleen nog gedag allemaal.

DirkJan Vos
Amsterdam

Update 9 juni 20-21 - SUBLIME is na twee dagen gestopt met het Prince-kanaal omdat hiervoor andere voorwaarden gelden die door Sena (auteursrechten) worden gesteld. SUBLIME was hiervan niet op de hoogte en zijn ze kennelijk niet bereid om aan die voorwaarden te voldoen omdat hiervoor aanzienlijk meer geld voor moet worden betaald. Het sublieme idee bleek in de uitwerking een heel dom idee. DooDzonde.

Purple rain - Prince - Scene uit de film
https://youtu.be/t9X2R_YF4Qc

Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
I only want to see You
Only want to see You in the purple rain

...

__________________

ArchieF

__________________

Appje naar Shay & Morad - NPO Radio 2 - BNN/VARA - Vrijdagnacht 28 mei 20-21

Hai Shay. Vandaag, gisteren dan - vrijdag - was saxofonist Hans Dulfer jarig en 81 jaar jong geworden. Een no-nonse jazz-saxofonist die grote succesen boekte inJapan en ook nog een tijd directeur van Paradiso is geweest. Nu dacht ik, Laat als muzikaal cadeautje van Radio 2 en mij wat van zijn dochter Candy horen. Ze is Hans zijn grote oogappel. En dan denk ik natuurlijk gelijk aan Candy haar funky Saxuality (met zang, Sax .... a go go!) van haar debuutalbum. Hans is ook apetrots op z'n dochter dat ze met Prince heeft samengewerkt en Prince zei altijd, 'When I want sax, I calll Candy.' Gefeliciteerd Hans en nog vele jaren!

Groeten uit Mokum,

DJ

En je begon met een Prince-plaatje dus dat treft. En je mag het ook nog gelijk opdragen aan Giel, want die is van de week 44 geworden, schiet al op! ;-)

Shay & Morad - NPO Radiol 2 - Gefeliciteerd Hans Dulfer, 81 jaar! / Saxulality - Candy Dulfer - DJ appje - Vrijdagnacht 29 mei 20-21 - 03:25 min. mp3 - De Jongenskamer

Saxuality - Candy Dulfer - Live
https://www.youtube.com/embed/PQW2434kHA8

+++

Sax a go go - Candy Dulfer - Video-clip
https://www.youtube.com/embed/NiyJgOcBBqo

__

Appje dat ik nog naar Radio 2 wil sturen, naar One'sy (Muller) van de Soul Night op zaterdagavond.

PRINCE = Partyman

Hai One'sy & Jonathan. Ik kan me nog goed herinneren dat in 1989 de film Batman uitkwam, een gigantisch kassucces en tegelijk verscheen ook de soundtrack van de film door Prince. Bijzonder album waar een aantal singles werden uitgebracht en Batdance de bekendste is. Maar er staat ook het nummer Partyman op en het aardige daaraan is dat Candy Dulfer hierop meespeelt en op de langere extended versie ook met een solo is te horen. Op deze lange track zegt Prince ook vlak voordat Candy aan de solo begint: 'When I want sax, I call Candy.'

Zaterdagavond, het is partytime met de Partyman!

DJ

En dan dus de lange versie, want op de single-versie zijn de zin en de solo niet te horen!

When I need trombone, my dog is handy
But when I want sax,
I call Candy, Candy, Candy, Candy
Everybody on the dance floor

Prince - Partyman (Extended Version) (Official Music Video)
https://youtu.be/4zqaTU5bGx8

_____________________________________________________

<< Nog eens een Prince Bathouseparty georganiseerd met uitgesneden metalen plaatjes (gobo's) met het Batsignal-icoon en dat door de zaal van het Paard werd geprojecteerd. Er was meer en daar heb ik elders al eens over geschreven. En leuk hoor al die latere Batmans in films, maar die haalden het niet bij Adam West. Na na, na na, na na, na na ... Batman! >>

___

<<

En dan ben ik zelf nog bij een concert van Prince geweest, in de Kuip (met L., Margit en Wouter). Ik heb er niet veel herinneringen aan, maar ik dacht met Google dat het 1990 moet zijn geweest.

Ik dacht na het concert van Prince in Het Paard en na de party een jaar later; dat ik hem toch een keer heb gezien. Maar het is ook mogelijk dat ik een concert in de Kuip in 1988 heb meegemaakt, waren drie data. Ik weet alleen zeker dat Alphabet street werd gespeeld (en Purple rain) en er veel lichteffecten waren met dunne, gekleurde cirkels. Ik laat het er verder bij zitten.

Het Paard - De nazit - De Jongenskamer

Poster Prince Bathouse Party - Den Haag Centraal - De Jongenskamer

[ En dan heb ik Ron Fresen en Den Haag Centraal nog even geantwoord op Twitter dat de poster van een jaar later was, met een enthousiaste ;-) Hij reageerde dat het Paard hem dat zo had verteld. Hoe dan ook mooi dat ik die poster nu digitaal in mijn knuistje heb. Hij is gemaakt door een goede vriend uit die tijd, Elvin den Haan.]

+++

= 21 april 20-16 = IM Prince =

Prince was voor mij een grote funk- rock- disco- pop- en soulheld uit de jaren tachtig. Sign 'O' the times, dubbel-album en nummer het meeste gedraaid en het meest geliefd als ik moet kiezen. Eindeloos nummer.

Eind jaren tachtig heb ik het verrassingsconcert van Prince in het Paard gemist. Een paar mensen, ik noem geen namen, waren die avond vergeten om me te bellen. In 1990 heb ik hem live gezien in de Kuip met zijn tour met Alphabet street. Ik vond het goed, maar te veraf en te massaal, zoiets moet je zien in een kleine zaal.

Precies een jaar na Prince zijn last-minute nachtconcert in het Paard organiseerde ik er een grote Prince Bathouse party, ook naar aanleiding van de film Batman die was uitgekomen met de soundtrack van Prince. Een bijzonder geslaagde en aangeklede dansavond met veel Prince-muziek. Toch waren er hardnekkige geruchten dat Prince weer zou optreden.

Ik denk dat Prince ergens populairder was bij meisjes dan bij jongens. En hij was van mijn generatie.

Nummers van Prince zijn niet te vinden op YouTube of Spotify, zijn lp's staan weggeborgen en ik luister de hele avond naar muziek van Prince op de radio.

Sometimes it snows in april.

+++

https://youtu.be/ikZgBhSMSUM

_____________________________________________________

_____________________________________________________

Interactieve website en database over 40 jaar Paard van Troje

_____________________________________________________

Prince in Het Paard

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus 1988 gaf Prince een verrassingsconcert in het Paard. Ik was er niet bij, maar precies een jaar later organiseerde ik op vrijdag 18 augustus 1989 een Prince Bathouse-party in het Paard, ter herinnering aan het concert, maar ook in verband met de aanstaande Batman-film van Tim Burton waar Prince de soundtrack voor maakte. Dat wil zeggen, Prince maakte een nummer voor bij de aftiteling en er verscheen het aparte album Batdance.

Er waren een paar entre-acts met Batman, Robin en de Joker. Batman werd gespeeld door Frank van den Bos, de zanger van de Ideale Schoonzonen, Robin door Jan Knijnenburg en de Joker door Marianne. En veel muziek van Prince. Een geslaagde uitverkochte dansavond en -nacht.

De volgende dag stond er nog een aardige foto van Batman voor het Paard in de Haagse Courant. Maar toen zat Elvin den Haan nog even in het pak en maakte hij vroeg op de avond nog een run over de Grote Markt en door de Zwarte Ruiter. Daarna nam Frank het over.

Anekdote 1 - Prince Bathouse Party - Het Theater van het Sentiment - Radio 2 - mp3 - De Jongenskamer

Anekdote 2 - Prince Bathouse Party - Het Theater van het Sentiment - Radio 2 - mp3 - De Jongenskamer

Ontwerp Elvin Den Haan. Foto online-archief Paard.

Nazit Het Paard - De Jongenskamer

>>

__

Batdance - Prince
https://youtu.be/ulOLYnOthIw

__

EindE ArchieF

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl


( klik op logo voor HOMEPAGE )

23.59

I Would die 4 U - Live 1984 - Official video
https://youtu.be/SVEFRQavTNI

.

I would, die 4 U

I'm your messiah, and You're the reason why, 'cause...

I would, die 4 U

.