Herensociėteit Olst

1 april 2016

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

§ Binnenkort bestaat de Herensociėteit v/h De Nuts Neut, te Olst 30 jaar. Dat is onlangs al gevierd met de leden, maar er was nog een extraatje en ik verklap het hier nu achteraf, ronduit, een extraatje met een 1-aprilgrap. Een grap geheel in stijl van de heren; er is lang over nagedacht, een aanloop in afleveringen in de plaatselijke pers, het gaat om meticuleuze details en dan afgelopen 1 april de ontknoping om 20.00 uur.

De nazit.

__

Heren!

Gisterenavond presenteerde de herensociėteit de al eerder aangekondigde lezing over Rembrandt en zijn ets “De drie bomen”. Een presentatie, aangeboden aan de Olster bevolking ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de soos. Er waren niet al te veel soosleden, maar misschien was dat dit keer helemaal niet zo erg; de stoelen waren niet aan te slepen in de afgeladen zaal. U vindt er hier alles over:

Rembrandt in Olst - Herensociėteit Olst - www.herensocieteit-olst.nl.

Wij zien u a.s. vrijdag, 8 april in ‘t Veerhuys, voor uw 359ste soosavond.

Feith E. & Van der Werf, Regenten
Beumer, Regent-Senior

__

En ik volg de herenclub al wat jaren vanwege mijn contact met regent Van der Werf, Rob, geboren in Den Haag en heeft een mooie website over het Haagse drummerk Westend Drums. Al lang woonachtig en geworteld in de provincie Overijssel.

Rob mailde nog vrijdagmiddag dat RTV Oost 's avonds aanwezig zou zijn voor een item over 1-aprilgrappen. Op zich al een leuke prestatie en succes. Maar de ontknoping was toch wel teleurstellend 's avonds met slechts drie personen die kwamen opdagen.

En dan tot slot nog de domper dat de komst van RTV Oost ook een 1-aprilgrap was, een geslaagde grap van het Holstohuis waar de lezing plaatsvond. Daar was de herensoos dan weer zelf ingetuind.

De bedrieger bedrogen! Ik kan er smakelijk om lachen bij een glas edel-pilsner en een paar blokken kaas met mayonaise.

Heren proficiat met jullie jubileum en met een groet vanuit de Hoofdstad.

Proost!

DirkJan Vos
Sociėteit-watcher

__

Bron mijn: Kladblokje - dejongenskamer.nl

Ook op een aparte pagina gezet en de herensociėteit heeft mijn bericht als voetnoot met link nu onderaan hun verslag kunnen opnemen.

Herensociėteit Olst - 1 april 2016 - De Jongenskamer

[ Kaas met mayo zijn favoriete borrelhapjes van de heren, komt voor in de tekst van Zuurkool met vette jus van Sjef van Oekel. Meticuleus betekent heel precies, net als acribisch. ]

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl