( klik op logo voor HOMEPAGE )

Oranje Boven!


West Side Story

+

DE PAY OFF


= + = Speciale dank aan Johan Hoekstra voor de Aaf+Mees-film en clip, Jaap Schoonhoven die me (weer) de link stuurde van de West Side Story-docu met Leonard Bernstein en Mart Smeets bij wie ik het allerelaatste lied van deze pagina hoorde in zijn radioprogramma op 40UP Radio = + =

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

West Side Story - 1961 - Générique
https://youtu.be/lwgUNpGVPMk

Maandagavond 26 april 20-21

Mail naar B.v.S.

+++

BCC: F.L. / C.d.K. / B.V. / V.B./ T.V. / B.H. / M.S. / N.D./ H.S. / M.B.

Hai B.,

En zo kan je dus ook kleine 'filmpjes' in een mail maken (of op een website zetten) die bij familie en bekenden dan toch ook weer de nodige emoties oproepen, wat ook de bedoeling is en tenmintse werkt als je wat geduld hebt en het in de juiste volgorde leest, bekijkt en afluistert. Eerst het vertragende begin, dan wat Haages humor tussendoor van YouTube vervolgend de net verschenen teaser van de remake van West Side Story en tot slot de mooie emotie met muziek over het nieuwe huis van mijn zoon en zijn vriendin met een audio-radiofragment ..

Enjoy voor een kleine 10 minuten, alles bij elkaar.

DJ
(Amsterdam Den Haag - 1960)
www.dejongenskamer.nl


Duifies, duifies - Ja zuster, nee Zuster.

To be continued en later meer.

-------- Forwarded Message --------
Subject: De taal verloedert niet!
Date: Mon, 26 Apr 2021 22:04:04 +0200
From: DirkJan Vos
To: All of You

Hai luitjes,

Reacties op mijn mails beginnen vaak met dat ze vaak zo lang zijn. Nou en, denk ik dan en wat is lang? De Bijbel kwa tekst vind ik lang, of een nieuwe A. F. Th. van der Heijden, maar mijn mails? Het kost wel wat tijd om ze te schrijven, maar je leest ze toch zo weg, ook een lange mail? Maar ik snap het natuurlijk wel en soms ben ik wat lang van stof omdat ik schrijven leuk vind en ik dan weer niet de godganse dag neurotisch op een smartphone berichtjes loop te checken en kort op van alles en nog wat moet reageren ... Ook daarom heb ik geen smartphone.

Enfin. Naast lange mails, met soms ook wel de nodige slordige type- en taalfoutjes (ik ben geen perfectionist), kan ik ook kort zijn en dat was ik gisteren weer met een ingezonden brief naar de Volkskrant over de vorige week verschenen nieuwe ANS, de Algemene Nederlandse Spraakkunst, die over de grammatica gaat. Ik volg alles op taalgebied op de voet, ook omdat ik van schrijven houd, maar ik ben geen taalpurist, zeker niet. Laat ik niet nog meer uitweiden, maar lees wel eerst het (korte) stuk van Stefan Wirken waarop ik heb gereageerd en waarvan ik een linkje geef.

[...]

Ingezonden brief: De taal verloedert niet!

De taal verloedert niet! - Ingezonden brief - De nieuwe ANS (Algemene Nederlandse Spraakkunst) staat online - De Jongenskamer

[...]

And now for something completely different

Mees en R. in hun nieuwe huis - videostills L.

"Geweldig huis, groot en vlakbij het water en met al die pakhuizen en brandtrappen doet het me wel aan New York en de West Side Story denken, maar dan chiquer. (Mees Vos - 1994)

Zoals jullie al wel of nog niet weten, Mees en R. hebben een huis gevonden! Wow, een heel mooi appartement van twee verdiepingen in een oud veemgebouw in de buurt van CS en het IJ. Heel mooi en alles nieuw verbouwd, spic en span en met luxueuze voorzieningen zoals met iets dat in dit parlando-liedje leuk word bezongen. En dan gaat het toch ook weer over taalverloedering. Dus is de cirkel weer rond.

https://youtu.be/ZNg4eI9Ek-M

Bijna rond, want het toeval, dat geen toeval kan zijn, sloeg vrijdagavond weer toe toen ik rustig naar Radio 2 zat te luisteren. Ik reageerde bij uitzondering nu ook met mijn achternaam, wat ik normaal nooit doe, maar nu vond ik dat wel leuk voor Mees ... Luister naar de bijgevoegde mp3 (DJ: het nummer is nu te horen via een linkje! verderop)

Enjoy, groet en de mazzel,

DirkJan

Vandaag verschenen de eerste beelden van de langverwachte remake van West Side Story door Steven Spielberg, in december in de bioscoop ...

West Side Story - Teaser 20-21 - YouTube
https://youtu.be/0k2OdEzq-dc

+++

Fragment NPO Radio 2 - Vrijdagavond 23 april 20-21 - 5:15 mp3 - De Jongenskamer

Website Mees Vos - Hoornist & Leraar - www.meesvos.com

Dinsdagavond 27 april 20-21

TO ALL OF YOU

West Side Story

De bijzondere générique van West Side Story die is gemaakt door Saul Bass, de meester van de générique voor films en die bekend werd door de titelsequenties van veel Hitchcock-films. En de générique van West Side Story draait natuurlijk om de muziek van Leonard Bernstein.

Koningsdag

De Koning te Amsterdam (fragment)

De Koning komt! de Koning komt!
Duizend vlaggen, die er wappren
Met de Oranjewimpels, klappen:
De Koning komt!
Hoor het schallen
Langs de wallen,
Waar de donderbussen knallen!
… Maar het hart juicht boven allen:

J.R. van der Lans bij de 70e verjaardag van Koning Willem III in 1887

+

John Hiatt & Ry Cooder - Riding with the King - Live
https://youtu.be/9u79B5TrG4Y

_________________________

Oranje Boven!

Met mijn vlaggetje, mijn hoedje en mijn toeter - Live - Corry Vonk
https://youtu.be/pwW5LdbN0Tc

Het was vandaag Koningsdag en ik zat de hele middag rustig achter de pc met Radio 2 aan waar alleen Nederlandse popmuziek werd gedraaid en er af toe plaatjes mochten worden aangevraagd. Best aangenaam en gezellig zo en onderwijl heb ik lekker zitten knutselen aan deze mail die net klaar is en klaar moest zijn, this is it, omdat ik rond 22.00 uur wilde verzenden.

Het is me niet gelukt om dit jaar een (oranje) tompouce te scoren, maar Mees mailde vanmiddag dat hij wel geluk had en er een paar had meegenomen naar de Majuba bij Lies en om daar ook nog wat te studeren. R. was bij vriendinnen en eet een maandje helemaal veganistisch en had dus veganistische tompoucen. Jullie mogen raden welke foto van wie is.

_________________________

Composers doing normal shit

Ik weet niet of jullie het kennen, maar al wat jaren circuleren op internet 'memes' met foto's van componisten die gewone dingen doen. Waarom dat grappig is, laat ik aan jullie gevoel voor humor over, maar Mees snapt dat goed als ik hem er af en toe een toestuur. Hier drie voorbeelden.

Gustav Mahler vraagt de weg

Igor Stravinsky wil naar huis

Richard Strauss heeft het naar zijn zin

_________________________

Euro Cinema

West Side Story - 1960 - Proloog - Filmclip
https://youtu.be/bxoC5Oyf_ss

Ik heb West Side Story voor het eerst gezien toen ik een jaar of 10, 12 was in Den Haag en ik denk dat ik er met mijn net iets oudere zus naar toe ben geweest, dus ergens begin jaren 70. De lp hadden we al thuis en ik kende de muziek goed. Ik vond het een geweldige film met schitterende muziek en het was een indrukwekkende filmervaring, want hij werd in Euro Cinema aan de Leyweg op groot 70-mm formaat vertoond voor een optimale, onderdompelende beleving.

Ik weet nog goed het moment aan het begin van de film, in de proloog, dat de straatjongeren plotseling begonnen te dansen en daarna te zingen. Zoiets had ik nog nooit gezien en werd de film na de eerste beelden van de straatjeugd in low-life New York, opgetild naar een muzikaal sprookje met zang en dans. Geweldig vond ik dat en sindsdien was ik verkocht en verknocht aan West Side Story en aan de filmmusical en dan wel de Amerikaanse filmmusical (ik heb er later heel veel gezien in het Haags Filmhuis), want met theatermusicals a la Vandenende heb ik helemaal, maar dan ook helemaal niets. Maar, Who cares?

West Side Story heb ik daarna nog diverse keren gezien, ook op video en de laatste keer in de bioscoop zal zo'n 25 jaar geleden zijn geweest en was met L. in filmtheater Desmet in de Plantagebuurt in Amsterdam, hij werd op 70-mm vertoond en weer een indrukwekkende belevenis.

De liefde voor de film en de muziek heb ik ook geprobeerd over te dragen op Mees en Aaf en vooral voor Mees was daar weinig voor nodig. Toen hij een jaar of vier was had ik voor hem een cd van de muziek bij Concerto in de Utrechtstestraat gekocht, een speciale uitgave met stukjes uit de film erbij. Mees vond het gelijk prachtige muziek, maar op de laatste track hoorde je uit de eindscène het pistoolschot. Mees werd daar heel angstig van en wilde dat nooit meer horen.

Daarna heeft hij de muziek ook al vroeg gespeeld op zijn hoorn in het Noord-Hollands Jeugd Orkest (NHJO): Bernstein heeft een paar fraaie, korte hoornsolo's in zijn meesterwerk geschreven. Mees heeft later nog vaker (delen) muziek van West Side Story gespeeld met diverse orkesten en het werk stond vorig jaar op het programma van Phion waar hij nu solo-hoornist is, maar kon door corona niet doorgaan. Wellicht een andere keer na de pandemie en wie weet wat er allemaal nog gebeurt als de remake in december uitkomt.

Terwijl ik bezig ben met het in elkaar zetten van deze pagina bedenk ik me dat ik ooit, lang geleden, het idee had dat als ik ooit een speelfilm zou mogen maken, zou kunnen maken, wat niet realistisch was, dat dit een remake zou moeten worden van West Side Story, maar dan gesitueerd in de Haagse Schilderswijk (waar ik toen woonde) en met nieuw gecomponeerde muziek.

Euro Cinema en Desmet zijn als bioscoop verdwenen. As time goes by ...

_________________________

Leve de Koning!

Met mijn verstand ben ik een overtuigde republikein, maar ach, wat heeft het voor zin om je tegen het koningshuis te verzetten en in mijn hart vind ik die koninklijke familie best wel leuk en zeker ook met de drie A-tjes. Begin jaren zeventig had Jules de Corte zijn enige hit die ik nu presenteer. En ik heb hem dus een keer ontmoet en overigens, Jules de Corte werd niet blind geboren, maar werd blind toen hij 1 jaar was door een medische fout. Hij trouwde twee keer en uit zijn eerste huwelijk kreeg hij al zijn 6 kinderen. Het lied schreef hij in de tijd dat Juliana onze vorstin was en nam hij niet het koningshuis op de korrel, maar het krijgt nu met Koning Willy aam het hoofd van ons Koninkrijk wel een andere lading.

Jules De Corte - Hallo Koning Onbenul
https://youtu.be/zsGu0mMTmhM

_________________________

Leonard Bernstein doing normal shit

_________________________

Top 40

Willem Alexander werd op 27 april 1967 geboren, in Utrecht. Ik was zes jaar en zat op de Nutsschool in de Merkusstraat in het Haagse Bezuidenhout. Ik kan me zijn geboorte nog goed herinneren. We kregen die dag een beschuit met muisjes op school en vanuit de klas waren de kanonschoten ter ere van de koninklijke geboorte van de kroonprins op het Malieveld goed te horen.

Wat stond er die week in de Top 40 van Radio Veronica? Op nummer 1 This is my song van Petula Clarke. Ik heb drie andere hitjes uit de lijst gekozen en alle drie in een live-uitvoering van later en gefilmd in Nederland.

It takes two

- Marvin Gaye (live in de Jaap Edenhal in Amsterdam in 1976 en zonder Kim Weston, die nog wel leeft)
https://youtu.be/-YgSX461V2I

In my house

- Golden Earring;(s) - Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 2015 (niet met zanger Frans Krassenburg, maar met Barry Hay
https://youtu.be/FupSi2N8V6I

The happening

- Diana Ross & The Supremes - Live at the Concertgebouw in Amsterdam
https://youtu.be/Z0YpFuHz278

_________________________

Tom Poes

Mees kan heel goed meesterbakker Robèrt van Beckhoven imiteren. Nu las ik vorige week dat Robèrt op Koningsdag een cursus tompouce-eten ging geven in Eindhoven. Ik zei tegen Mees, Iets voor jou om dan een filmpje te maken met een imitatie van hem hoe je een tompouce moet eten en dan viraal laten gaan op TikTok? Nee, zijn hoofd stond bij andere dingen, maar ik heb me ooit in de herkomst van het woord tompouce verdiept en daardoor heeft Onze Taal, waar ik lid van ben, jaren geleden een pagina over de herkomst gemaakt op hun geweldige site:

Tompouce (herkomst)
https://onzetaal.nl/taaladvies/tompouce-herkomst

Ik heb ook ooit twee kwoots bewaard over het eten van een tompouce. Een van Nico Scheepmaker, een van de eerste columnisten van Nederland en wiens tv-kritieken ik al heel jong met veel plezier las in de Haagsche Courant en een recente van culinair journaliste Janneke Vreugdenhil van de NRC. Scheepmaker is voor het eten uit de hand en Janneke is wat beschaafder, want een Haagse dame.

Nico Scheepmaker in de Volkskrant, 1967

<< U brengt de tompouce nu voorzichtig naar uw mond (hoofd boven het bord houden!) en bijt zachtjes op de boven- en onderlaag, zonder er nochtans een stuk af te eten. Door de druk van uw tanden stulpt de gele pudding aan alle kanten naar buiten, maar niet zo hevig dat zij omlaag op uw bord valt. Met de lippen eet u nu de pudding aan de zijkanten weg, waarna u daadwerkelijk een eerste hap van het bladerdeeg kunt nemen. >>

Janneke Vreugdenhil

<< De meest decente manier (…) om een tompoes soldaat te maken, is volgens mij om hem op zijn kant te leggen, zodat het vorkje een voor een de bladerdeegbarrières kan passeren zonder dat de room ertussenuit giechelt. >>

Recent schreef ik nog zelf diit, ook naar Mees:

( NB. Ik denk dat ik de tompouce van de HEMA het lekkerst vind. Er zijn evenwel mensen die een tompouce sowieso al inferieur gebak vinden, maar die zoiets zeker nooit bij de HEMA zouden kopen, dat vinden ze bij voorbaat ver beneden hun culinaire smaakstand, net als die afgrijselijke rookworst die ze daar verkopen, zo menen ze, terwijl de rookworst van de HEMA natuurlijk juist de allerlekkerste is die er op aarde bestaat. Snobs!)

Onze Taal bracht vandaag een online-quiz met 10 meerkeuzevragen over de herkomst van woorden die met Koningsdag hebben te maken. Ik was/ben gek op quizzen

https://www.onlineexambuilder.com/index.php?r=exam/quiz&language=nl

__

Hier mijn populaire pagina over de herkomst van het woord 'tompouce' en met nog meer. Deze dagen is de pagina zoals ieder jaar rond Koningsdag weer enkele duizenden keren bezocht. Leuk!

Tompouce of tompoes? - De Jongenskamer

_________________________

Conference

De Stalmeester - Wim Sonneveld
https://youtu.be/9p1n4OPwAqY

_________________________

Leonard Bernstein doing normal shit

Leonard Bernsteiin bespeelt de kazoo met een sigaret in zijn hand

_________________________

Het Amstelveld met De Smart - Koninginnedag 2005

Ik heb vele Koninginnedagen meegemaakt en diverse in Amsterdam. Een van de laatste was in 2005 en waren 'we' op het Amstelveld. De iPhone (aaifoon) was er toen nog net niet en ik had omdat ik het leuk vond een heel klein digitaal kinder-fotocameraatje gekocht bij de Intertoys. Hier wat daar uitkwam.

_________________________

I like to be in America

America - Rita Moreno - West Side Story - Filmclip
https://youtu.be/_e2igZexpMs

_________________________

Mokum vanmiddag

Reguliersdwarsstraat

Vondelpark

_______________________

Dansen!

'Dansen is een verticale bezigheid met een horizontaal verlangen.' Seth Gaaikema

David Brent dance (en John Travolta / Bee Gees-imitatie) - The Office
https://youtu.be/p6Eaz-1_3iA

You should be dancing - The Bee Gees - Clip met Saturday Night Fever
https://youtu.be/_JoZS6LgqYI

Mambo! - West Side Story - Filmclip
https://youtu.be/kokbJvSEMUY

_________________________

Haagse Humor

Bij de Koningin - Jacobse en Van Es van de lp Gouden Doden
https://youtu.be/6P_v36zp65M

_________________________

Leonard Bernstein doing normal shit

_________________________

Tonight

Tonight / The rumble - West Side Story - Filmclip
https://youtu.be/MyUV3hIL-G0

_________________________

Giel Beelen

Plaatje vanmiddag aangevraagd, maar werd niet gedraaid, was ook speciaal voor Mees bedoeld die het zo'n mooi melancholiek lied vind.

<<

Hai Giel. Het is toch een leuke en gezellige Oranje-feestdag, ondanks de corona en zeker zo bij de radio. Als oud-Hagenees waar onze Koning met zijn 'royal-famly' woont, denk ik nu wel even als expat in Amsterdam met wat weemoed terug aan de legendarische KoninginneNach die er vroeger was in mijn oude stadje 'achter de dûine'.

Wist je dat Annie M.G. Schmidt nog een paar jaar in Den Haag heeft gewoond, in Het Zeeheldenkwartier. Ze was toen 18 jaar en ging veel uit in de binnenstad. Later schreef ze voor Conny Stuart een mooi lied over de hofstad en ik vraag me nu ook met de titel van het lied af: 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?'

>>

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag - Conny Stuart - (Bannink/Schmidt) - Fotoclip
https://youtu.be/4ayYAwy-Wnw

( Op de screenprint hierboven van de fotoclip van YouTube zie je het Sweelinckplein in Den Haag en waar ik nog enige tijd alleen heb gewoond, begin jaren tachtig toen ik aan het begin van mijn turbulente Haagse jaren stond. En wel grappg dan nu vanwege deze pagina, want Jan Pieterszoon Sweelinck was een componist(!) en de naamgever van het Amsterdamse conservatorium waar Mees heeft gestudeerd. En ik schreef in de app dat Annie Schmidt (mijn grote voorbeeld) in het Zeeheldenkwarier heeft gewoond, maar om precies te zijn, in de Van Speijkstraat, dat las ik zo'n 15 jaar geleden in haar biografie van Annejet van der Zijl. En ik heb met mijn eerste vriendin ook in de Van Speijkstraat gewoond. Nou ja! En dit is slechts het topje van de ijsBERG van een niet aflatende en nog steeds hevig voortdurende stroom van ogenschijnlijk toevallige, opmerkelijke verbanden tussen namen, straatnamen (vorige jaar zei Leo Blokhuis tegen me dat hij in zijn diensttijd in Den Haag ook in de Van Speijkstraat woonde!), muziek, songs, films, gebeurtenissen van vroeger, enzovoorts en mijn leven in heden en uit het verleden. Wonderlijk allemaal. Ik heb er geen verklaring voor, ik sta erbij en kijk ernaar met een opgewekt gemoed. La die da ...)

_______________________

Rita Moreno 20-21

In de rebound:

Gisteren verschenen de eerste beelden van de langverwachte remake van West Side Story door Steven SpielBERG. In december in de bioscopen ...

The West Side Story - Teaser 20-21
https://youtu.be/0k2OdEzq-dc

_________________________

FINALE

In het molenhuisje van D. (en S.) in Fryslân was een grote gettoblaster met allemaal cassettebandjes met klassieke muziek, waaronder een bandje met de latere klassieke uitvoering van alle muziek uit West Side Story met onder andere operazanger José Carreras en operazangeres Kiri Te Kanawa. Een schitterende opname, maar de originele filmversie vind ik toch net iets aantrekkelijker, vooral de zang. Van dit bijzondere project uit 1984, onder leiding van Bernstein zelf, is een geweldige documentaire gemaakt. Duurt wel anderhalf uur, maar dan heb je ook wat. En staat 'gewoon' op YouTube.

The making of West Side Story - Leonard Bernstein - Met oa José Carreras en Kiri Te Kanawa
https://youtu.be/rjxWKL6jhC4

Lang leve YouTube, weg met Spotify!

Het Wilhelmus - Wim de Bie
https://youtu.be/MvgdJXMc1Ag

Veel plezier, groet en liefs,

DirkJan

WEST SIDE STORY - ENDING SEQUENTIE
https://youtu.be/DuAlziOTPQU

Have a little faith in me - Live - John Hiatt
https://youtu.be/-RWEseP-ouk

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960


( klik op logo voor HOMEPAGE )

_______________________

DE PAY OFF

_______________________

Wat eraan vooraf ging


Op 21 april 20-21 werd mijn dochter Aaf 21 en had ik ter gelegenheid 
van haar verjaardag een clipje met muziek rond haar geboorte in 2000 
(weer) verspreid onder familie en bekenden. Ik had toen een
home-video van ruim een uur gemaakt met een simpele vhs-camera 
en zoals dat heet 'gemonteerd in de camera', dus vrijwel alle beelden 
die je schiet zijn noodzakelijk, chronologisch en moeten goed zijn. 

Im 2006 heeft internet-vriend Johan de band gedigitaliseerd en hebben 
we er een clipje van drie minuten van gemaakt. Ik had de muziek uitgekozen 
- een verrassende en emotievolle song - en aangegeven aan Johan wat wel en 
niet in de clip moest (geen familie en bekenden, alleen de moeder van L.) 
em heeft hij vervolgens een fraaie montage gemmaakt. Heel mooi en bijzonder 
geworden, maar ik wist toen hiet dat Johan mij destijds, 15 jaar geleden, 
ook een dvd had gegeven van mijn hele video-film waar hij de slechte stukjes 
uit had geknipt, dat weet ik pas sinds kort toen ik vorige week 
donderdagnacht/vrijdag de dvd vond door oude mails uit 2006 die Johan 
me had gestuurd (het kale schijfje is nauwelijks als dvd te herkennen) en 
toen heb ik de dvd (waar ook de clip opstaat in betere kwaliteit dan de mp4 
die ik heb!) direct 's nachts bekeken, glaasje kraanwater erbij en een zak 
drop opengetrokken, Tikkels. 

Ik was geheel verrast, want ik was veel vergeten en het bleek een bijzonder 
goede, heuse home-movie-film te zijn van bijna een uur van Ed van der Elsken-
allure. ;-) Mijn camerawerk was heel stabiel en van de trage beelden en minimale 
actie gaat een enorme rust uit, kom daar nu nog maar eens om in deze tijd, 
een verademing.

Vervolgens heb ik de dvd gelijk maar mp4 omgezet en direct naar L. gewebransferred. 
Vrijdagmiddag schreef ik haar een mailtje, zonder veel te verklappen, want ze 
moest de film nog zien. Dat deed ze de volgende dag, afgelopen zaterdag en vond 'm 
'prachtig'.

+

Hier kan je de geboorteclip bekijken en misschien, ik weet het nog niet, zet ik nog een keer de hele video, die ik inmiddels 'Aaf en Mees De Film' heb gedoopt op YouTube.

Aaf + Mees - Clip rond de geboorte van mijn dochter - 2000 - 3:45 - YouTube

Vorige week had ik op een aparte pagina van mijn site Aaf op haar 21e verjaardag in het zonnetje gezet. met de clip erbij op het einde en met nog wat andere voorafgaande verhalen om de spanning een beetje op te bouwen naar de clip. GEDULD. En geduld wordt door mij altijd beloond.

As time goes by: Aaf 21 - Dieuwertje Blok - Casablanca & de Volkskrant

Tot zover wat eraan voorafging ...

NU TO THE POINT

Mailtje naar D. - vrijdagnacht 23/24 april 20-21 - 01:16

<<

En ik - en de overkant - boffen dan weer zeer met mijn net ontdekte eigen film, op dvd, rond de geboorte van Aaf. Ze gaan hem snel met z'n allen, ook met O. en R. - op de Majuba bekijken. L. was ook bijzonder verrast allemaal, ze was ook vrijwel alles vergeten en vindt 't een prachtige home-movie, film en bijzonder document. En zoals Bono zei aan het begin bij van de live-clip die ik onlangs meestuurde, 'We are making a dvd ...' Profetisch! (en dan zingt hij als eerste regel, 'I climbed highest mountains'. En toen schreef ik vanmiddag naar L. nog wat meer over nijn geboortefilm in haar huis (maar ook nog met wat straatbeelden erin en een straatnaambordje met Majubastraat!), oa over de twee poezen Bob en Kees van toen, die zitten ook in de clip en ik noemde het detail van een vaas met bloemen op tafel die een paar keer in beeld komt en dat schreef ik nu omdat er tulpjes in de vaas zaten kwa terugkerend thema rond de afgelopen crematies van Rini en oma Nel. En dan een paar uur later kwam de mail van Mees dat hij - geheel onverwachts - toch nog dat huis had toegewezen gekregen en stuurde een linkje mee met een filmpje met een rondleiding door het huis. Moo!. En dus twee video's van huizen op een dag, die van mij in het huis aan de overkant van L. uit 2000 en die via Mees van nu. Leuk, ik verbaas me nergens meer over.

Zit ik daarna vanavond naar Giel Beelen op Radio 2 te luisteren en roept hij de luisteraars op om positief nieuws te apppen, nou ik had natuurlijk wel goed nieuws, zoals je op de mp3 hebt kunnen horen en kreeg ik na zijn oproep de inval voor het nummer dat ik wilde aanvragen (dat Wow! van hem stond in mijn appje! ;-) en dan daarna dus Our house met 'two cats in de yard' en 'You place the flowers in the vase that you bought today' door Crosby, Stills, Nash & Young. Prachtige song en toch wel heel opmerkelijk allemaal weer. En bestaat toeval dan? Ik geloof er al een paar jaar niet meer in en met reden, veel redenen ...

Het is.

>>

DirkJan

_______________________

Fragment NPO Radio 2 - Vrijdagavond 23 april 20-21 - 5:15 mp3 - De Jongenskamer

_______________________

Mailtje naar Mees - Woensdag 28 april 20-21 03:16

<<

Ik mail nog zo laat vanwege wat ik net pas las op internet in verband met mijn verzoekje van Our house bij Giel Beelen, vrijdagavond, die mp3 met het radiofragment had ik ook rondgestuurd. En Our house is weliswaar een bekend nummer en een evergreen, maar wordt toch maar zelden op de radio gedraaid.

En wat lees ik net over dat Streamers-concert - daarom mail ik nu nog zo laat - van vanavond met 2,5 miljoen kijkers ... :

"Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills, Nash & Young door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde."

Mijn verzoekje voor jou en R. bij Giel was van vrijdagavond en was met bijzonder commentaar van mij, ook over de song en dinsdag was dan nog ver weg, dus je - ik - weet het maar nooit ... ;-)

En West Side Story? Wij hadden onze eigen Story hier in Oost ...

Lator.

X
(Ook voor R.)

>>

DJ

_______________________

Our House

+++

* Graham Nash - Blackpool UK 1942 - Zanger/componist The Hollies / Crosby Stills Nash & Young - CSN&Y) *
Wikipedia

+++

“ One day Joni (Mitchell) and I got up and went to breakfast at a delicatessen on Ventura Boulevard, and a few doors away there was a little antique store, and in the window Joan saw this vase, went inside, fell in love with it, bought it and brought it back to the house."

“It was a kind of a cold gray morning as it sometimes can be in Los Angeles, and I said, ‘Why don’t I light the fire and you put some flowers in the vase that you just bought.” So she’s cutting stems and leaves and arranging flowers in this vase, and I’d lit the fire. Now, my and Joan’s life at the time were far from ordinary … and I thought, ‘What an ordinary moment.’ Here I am lighting the fire for my old lady and she’s putting flowers in this vase that she just bought. And I sat down at Joan’s piano and an hour later, ‘Our House’ was written. "


***

Our House - Graham Nash - Piano-demo

***

Our House

I'll light the fire
You place the flowers in the vase that you bought today
Staring at the fire for hours and hours while I listen to you
Play your love songs all night long for me
Only for me

Come to me now
And rest your head for just five minutes
Everything is good
Such a cosy room, the windows are illuminated
By the evening sunshine through them fiery gems for you
Only for you

Our house
Is a very, very, very fine house
With two cats in the yard
Life used to be so hard
Now everything is easy ‘cause of you
And our la, la, la-la-la-la, la, la-la-la, la, la-la ...

Our house
Is a very, very, very fine house
With two cats in the yard Life used to be so hard
Now everything is easy ‘cause of you
And our …

I'll light the fire
While you place the flowers in the vase that you bought today

PS


(klik voor verrassend naschrift)

PS