( klik op logo voor HOMEPAGE )

Oudjaar 20-20

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960

Youp

__________________________________
Subject: Wie is er wappie?
Date: Sun, 27 Dec 20-20 00:27
From: DirkJan Vos
To: Hekwerk (Youp van 't Hek)
Bcc: Thomas Verbogt, Co de Kloet, Kick van der Veer
__________________________________

Hai Hekwerk (en Youp),

Vorig jaar stuurde een man in Parijs op oudejaarsdag naar zijn drie beste vrienden voor de grap een verzonnen fake-e-mail en schreef: "Alles is verraden, vlucht de stad uit nu het nog kan!" Meer niet. De volgende dag op nieuwjaarsdag hadden alle drie zijn vrienden Parijs spoorslags verlaten ..

. 'Je moet het raadsel niet verkleinen, je moet het raadsel vergroten.'

Harry Mulisch

'Er zijn twee dingen die je zeker weet, je heb een moedâh en je gaat dood.'

Haagse wijsheid

__

Waar moet ik beginnen en waar ga ik mee eindigen? Begon het ermee toen Kick van der Veer me een paar jaar geleden ging volgen op Twitter, terwijl ik maar heel weinig volgers heb, of moet ik al bij mijn geboorte zijn, of verder terug gaan naar de big bang? Laat ik het simpel houden, het begon toen ik eerder dit jaar las dat Youp corona had gehad en thuis aan het herstellen was. Ik las dat ie weliswaar negatief getest was op corona, maar toch vertelde dat ie een loepzuivere corona had gehad en zo doodziek in het ziekenhuis belandde. Raar verhaal vond ik en nog steeds, nog gekker werd het een tijdje terug toen Youp op Radio 1 's nachts tegen Patrick Lodiers zei dat ie in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een bacteriële infectie, dus niet door corona. Hij had zwaar last van zijn hartkleppen, hoop narigheid, maar er was toch volgens hem sprake van een loepzuivere corona. Maar was hij nu positief getest op corona, was het wel corona geweest? Ik schreef er een stukje over op mijn site, niemand die zich ervoor interesseert.

Heeft Youp van 't Hek wel corona gehad? - De Jongenskamer / KladBlokje

De laatste weken veel aandacht voor Youp in de media vanwege zijn oudejaarsconference, ook vanwege de coronamaatregelen. Eerst mocht het nog voor 30 man publiek en later mocht niemand er bij. Youp nog bedelen bij Femke, maar die zei natuurlijk dat ze geen uitzondering kon maken. Eberhard had vast wel de hand over zijn hart gestreken, reageerde Youp. Ja, Eberhard is de held (die veel rookte en aan kanker doodging, maar dat benoemt niemand) en Femke is de heks van Amsterdam. Tja. En Youp dacht eerst ook nog om het in een kerk te doen, dan mogen er wel meer mensen komen, aldus de opportunist en ex-katholiek. Het zat me allemaal niet lekker.

Nu sla ik even een en ander over en keer ik straks terug op waar ik hier gebleven ben.

In de nacht van Kerstavond lig ik wat laat in bed, ben al niet zo matineus, en heb net de eerste uren van de Top 2000 gehoord. Tv kijk ik nooit en ben een radio-man. Ik had die avond een geïrriteerd nieuwsberichtje naar de media over Youp gestuurd, snel gedaan en het bleef nog even rondspoken. Ik lag in bed en ineens ging me een licht op, ik kreeg een glashelder inzicht.

De titel van zijn conference is Korrel Zout, dat las ik pas recent. En nu vielen alle kwartjes bij elkaar in een grote broekzak: We moeten Youp met een Korrel Zout nemen en is veel zo niet alles van de laatste tijd NIET WAAR! Allemaal fakenieuws en geënsceneerde berichten en ontwikkelingen rondom Youp en zijn oudejaarsconference om de mensen die je alles wijs kan maken bij de neus te nemen. Want daar gaat dit jaar naast corona ook over, over complotten en wappies (overigens wappie is voor het eerst gesignaleerd in een uitspraak van Willem Holleeder die het in een rechtszitting zei over zijn zus!). Je kan mensen van alles wijsmaken tegenwoordig. Wat anders is een Korrel Zout? Een Korrel Zout gaat niet over ironie, niet of je wel of niet pisnicht mag zeggen, of dat je dat niet zo bedoeld, maar Korrel Zout gaat over de aanloop naar oudejaarsavond. En zo maalde ik even door in bed en kon moeilijk de slaap vatten, alles leek te kloppen, nou ja, bijna alles.

Maar terug in de tijd. Ineens was daar Flappie van Todd Rundgren in het Engels. Grappig en verrassend, vond iedereen, ik ook en ook Youp zelf. Gelijk circuleerde de mogelijkheid dat Co de Kloet (vriend van Todd=God) erachter zou kunnen zitten, of anders Mathilde Santing die bij en met hem heeft gezongen ...

Nee, dacht ik nu in mijn bed, toeval bestaat niet, maar ook geen mystieke coïncidenties, maar allemaal vooropgezet. Het eerste wat me al eerder was opgevallen was waarom Todd dit had opgenomen. Youp zei, zo las ik op nu.nl dat ie geen idee had en haalde Todd aan dat ie had gezegd (in Rolling Stone?) dat alle kinderen in Nederland een konijn krijgen en dat ze die dan later opeten. Youp verklaarde serieus dat Todd het lied niet begreep en zei overigens dat had weinig heeft met popmuziek en kende Todd niet ... Hij hoopte wel geld te krijgen als het een hit zou worden, wat het niet werd ... Zag Youp niet de humor van Todd zijn uitspraak, dacht ik toen. Rare reactie, raar verhaal.

Maar Flappie is natuurlijk anno 20-20 vooral op te vatten als een lied tegen het eten van vlees! Youp is geen boodschapper, dus dit is nu meer verkapt. Even googelen en ja, Todd is al heel lang vegetariër. En ik herinner me nog dat Youp 20 jaar geleden ambassadeur was voor Varkens in Nood en toen besloot om nooit meer varkensvlees te eten. Ook even googelen en wat lees ik in 1998 onder andere:

"Sinds mijn dochtertje een konijn heeft, overigens een scharrelkonijn, want wij zijn zo rijk dat we een tuin hebben, eet ik geen konijn meer. "

Hm. Ik hoorde Mathilde Santing op Radio 1, zij was ook hogelijk verbaasd en had Todd een mailtje gestuurd, maar geen antwoord gekregen. Wel zei ze dat Todd vrienden in Amsterdam heeft er ook wel komt ... En natuurlijk is hij een goede vriend van Co de Kloet, wiens vader Co de Kloet sr. tegelijkertijd overleed met het uitbrengen van Todds Flappie. Zo haalde Co de Kloet jr/ die dag twee maal de media. Wat later hoorde ik Co in zijn radioprogramma Co Live! en zei ook hij dat ie verbaasd was en dat mensen hem moesten mailen als ze wisten hoe het zat. Ik mailde naar Co voor wat anders, maar reageerde nog, Maar Co, jij bent toch de eerste die gewoon aan Todd kan vragen hoe het zit?

Raadsels, achterdocht en ik neem het dus met een Korrel Zout. Is hier sprake van een complot? Mogelijk weten we met oudjaar meer. En Todd heeft al een paar jaar geleden een nummer gemaakt (met Donald Fagen van Steely Dan), A tin foil hat ... Over mafklappers, complotgekkies, over mensen met alu-hoedjes op, wappies ...

... En daarna kwam Wappie. Een groot succes op YouTube en Facebook. Bij toeval, wat heet toeval, kom ik erachter dat de geniale tekst niet door Youp is geschreven, maar door het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe van Even tot hier. Dat is nergens te lezen, maar staat wel bij YouTube onder de clip, maar dan moet je wel op Show More klikken. Velen zullen dat nooit doen. Waarom zegt Youp dat niet? Het ergerde me, maar ook dit kan mogelijk met een Korrel Zout worden genomen, misschien heeft Youp het toch wel zelf geschreven? Of zit het anders? Misschien horen we er nog wat over ...

Kick van der Veer vraagt er nog naar op Twitter en ook ik reageer met dat het niet door Youp is geschreven. Kick tweet nog dat hij dat al wel dacht. Ik dacht, Hoezo? Je zou toch juist denken dat Youp het zelf had geschreven?

Dan lees ik ineens over een aankondiging van een docu over Youp op Kerstavond. Niet gekeken, maar via Twitter zie ik een stukje van een talkshow bij Omroep Max met Youp. Hij is er heel verguld over en vereerd. Dan volgt de anekdote dat Youp collega-cabaretiers bij premières feliciteert met een fles champagne, tenminste als hij de show goed vindt. Dan wordt een fragment hierover uit de docu gestart met Jochem Myer (wiens vader mijn tiener-buurman was toen ik werd geboren in 1960 (op Vaderdag) in het Haagse Bezuidenhout, de wijk waar ook Paul Verhoeven, Bram van der Vlugt, Roel van Duijn, Paul van Vliet en Henk van der Meijden opgroeiden, maar dit alles terzijde). Jochem vertelt dat de fles champagne aanvankelijk uitbleef, maar hem toch nog kreeg. Hij had hem toen wel even geknepen.. Dat overtuigde me toen al niet en in bed dacht ik, Dit was fake, nep, dit was in elkaar gezet, misschien was die hele docu wel fake, als parodie op al die BN'er-docu's en aanloop-series naar momenten in het leven van een BN'er ... We moeten ook dit met een Korrel Zout nemen, dit is niet de waarheid. Misschien komt de aap op oudjaar uit de mouw ... We zullen het zien, of niet.

En dan nog daarna het bericht, via Hart van Nederland(!), dat Wappie door Facebook is verwijderd bij Even tot hier. Dat kan, maar in alle berichten staat ook dat het nog wel op Facebook staat bij BNN/VARA. Toen werd ik aanvankelijk wel even heel pissig en op Kerstavond stuurde ik een berichtje naar wat media dat het mogelijk een stuntje was voor aandacht en dat ze moesten checken waarom Facebook het had verwijderd of waarom het dan nog wel bij BNN/ARA staat. Boven mijn berichtje stond:

* Fakenews? Moeten we Youp met een grote korrel zout nemen? *

Mogelijk hadden Van der Laan en Woe (met Youp) het zelf verwijderd, voor publiciteit ...?

En dat was een paar uur voordat ik pas het licht zag. Ik heb geen spijt van het verstuurde bericht, waar ik verder niets meer van hoorde, maar ik ga nu niet weer reageren met dit verhaal dat ik nu heb geschreven. Dat is spelbederf en mijn ergernis heeft plaatsgemaakt voor interesse wat er op oudejaarsavond gaat gebeuren. Ik wil nu zeker geen spelbreker zijn en anders ben ik zelf een wappiemogool, nou en, maar op 1 januari ga ik deze mail wel op mijn website zetten. Dat dan weer wel.

Maar wel zout dat ik dus eerder, kort geleden, Hekwerk al een mailtje stuurde met twee suggesties hoe en waar Youp zijn laatste oudejaarsconference zou kunnen opnemen, bij hem thuis met zijn gezin of in café Het huis met de pilaren in Bergen en dan wellicht ook met vrienden als Thomas Verbogt ...

... En Thomas Verbogt las ik vandaag in het AD met een interview met Youp over de conference. Het interview leek al veel eerder te zijn afgenomen, maar het interview was nergens geactualiseerd. Vreemd. Er staat een foto bij met Thoma en Youp met een masker met hun gezicht erop voor hun gezicht (ik had de maskers verwisseld!). Je snapt het al, mogelijk ook onderdeel van het spel van een Korrel Zout. Thomas Verbogt Youp zijn goede vriend die zeer van popmuziek houdt (is deejay bij 40UP Radio en Thomas en Youp hebben beiden een huisje in Bergen) ... en over Youp las ik ergens in het voorbijgaan nog dat hij begin 20-20 in Wintertijd zat op tv bij Harry de Winter om over zijn favoriete muziek te praten, over de Beatles en de Kinks die hij leerde kennen van zijn broers en zussen. Youp geen interesse voor popmuziek, kwa Todd Rundgren? Ben ik een wappie, zie ik spoken, ben ik een complotdenker, of is het allemaal doorgestoken kaart? Ik wacht het af.

En ik stuurde mijn suggesties ook naar Hekwerk omdat ik vroeger veel op een bankje op het Amstelveld heb gezeten, vlakbij waar Hekwerk toen zat. En ik heb nog wat coïncidenties rondom Youp, hoewel ik nog nooit een show van hem op tv heb gezien (ik ga nu wel kijken), ken ik wel aardig wat van zijn conferences ... Zijn vader zei het al, 'Youp, je doet het pas goed als een deel van het volk je haat en een deel je liefhebt'. Ik zit er ergens tussenin ...

Quizvraagje

Ik heb een tijd ergens in Amsterdam gewoond en als ik mijn hoofd uit het grote hoge raam naar buiten stak en dan naar rechts keek, dan zag ik in de verte, over de Amstel heen, precies op de einder van de straat Carré liggen, en precies in het midden van het midden in mijn blikveld zag ik de fel rood gekleurde neonletters Carré, De vraag is, In welke straat woonde ik toen?

Op de website van Carré staat:

Een terugblik op 20-20. Met de titel Korrel Zout. Een titel die de lading volledig dekt.

Cryptisch ergens, of voorspellend voor wie het doorziet? Of zie ik het verkeerd en is de Korrel Zout dat je overal grappen over mag maken? Gaat het over ironie en is de titel niet goed gekozen, kwa de hele lading dekken? In het interview van Verbogt lees ik nog:

_

Ja, dat is echt iets van de laatste tijd. Laatst zei iemand tegen mij: ‘Het is toch wel erg die Sinterklaas.’

Ik zei: ‘Hoezo?’

‘Nou, dat je kinderen zo belazert.’

Nou vraag ik je.”

_

En dan denk ik weer, Ja DirkJan, je hebt toch gelijk.

En moet ik nu zeggen proost op 2021? Misschien drinkt Youp al een hele tijd niet meer, eet misschien ook geen vlees, maar probeer dat maar eens te zeggen als bekende bourgondiër ... Ik weet het niet en stop nu ...

O ja, toch nog, over zout gesproken. Ik ben alleenstaand (wel kinderen) en doe alleen een snufje zout over een eitje, vlees of vis eet ik niet en alcohol drink ik evenmin. En het roken is ook al verleden tijd, maar een paar weken geleden was al het zout in mijn grote zoutpot echt op, er zat geen korreltje meer in en heb ik na heel wat jaren weer een nieuw pak van een kilo gekocht. Er is weer volop zout in huis, dacht ik toen. Nee, toeval bestaat niet, alles hangt met alles samen.

Tot slot.

Youp heeft het de afgelopen tijd ook opvallend veel over zijn vrouw. Terecht lijkt me en dan denk ik ook gelijk aan Paul Newman die getrouwd was met Joanne Woodward. Hij zag niets in vreemdgaan, Why should I go out for a burger, when I can eat a steak every day at my house? Zo is het maar net. En ik ben op niets jaloers van Youp, ook niet als dit alles een grootse prank is die hij nog mooi gaat uitpakken donderdagavond (wie zullen er verder in de oudejaarsshow nog zijn te zien en is het wel live, of lijkt het straks live? Ik hou alles voor mogelijk. de lippen van Youp zijn verzegeld), ik ben op niets jaloers, behalve met zijn vrouw die naarmate de jaren verglijden alleen maar mooier wordt ...

Tot zover meneer Sonneberg, een aardigheidje ..

. *

Mokumse, Jiddische humor

Moos wil Saar verrassen en komt 's avonds met een bos tulpen thuis, doet ie nooit. Zegt Saar wantrouwend, Dan moet ik zeker met m'n benen wijd? Moos verbaasd, Heb je dan geen vaas?

Neger-humor

Muhammad Ali bezocht eens een diner in Kentucky en voordat hij wilde bestellen zei de serveerster, "We don't serve negroes." Ali antwoordde: "Well, that´s okay, I don't eat them either, so please bring me a coffee and a burger.`

Alt-right-humor

Ja mensen het was toch wel een rampjaar voor Trump, echt een K.U.T.-jaar, want laten we wel wezen: Eerst kreeg ie corona, toen werd ie ontslagen en nu moet ie ook nog z'n huis uit!

*

Lamento - Bijzonder (recent) verhaal waarbij de werkelijkheid fictie lijkt te zijn geworden en toeval niet bestaat.
www.dejongenskamer.nl/lamento.htm

De Nieuwe Courant - lang fictie-verhaal (Alles Hangt Met Alles Samen) en speelt zich deels af op het Amstelveld - 2016)
www.dejongenskamer.nl/dnc.htm

Bij mijn dood (gedicht 20-20)
www.dejongenskamer.nl/dirkjan.htm

*

- Play it Sam, play As time goes by ...
www.youtube.com/watch?v=7vThuwa5RZU

*

'Leef toch je leven als je allerlaatste uur'

'Ook al is het alleen maar spel'

Groet en succes,

DirkJan Vos
(Amsterdam - Den Haag 1960)
www.dejongenskamer.nl

_

God is a DJ - Fathless - Live 2015
Colin MacDonald
I've been listening to music for over 60 years and for me this is one of the most stunning live performances of all time.

Zugabe

Stuck in a moment, You can't get out of
www.youtube.com/watch?v=8pSvpaMrClw

It's just a moment
This time will pass

Oudjaarsdag 31 december 20-20 - AD

Snijders & Snijders

Heel, heel af en toe luister ik op zondag, even na middernacht, naar Zwarte Prietpraat, de personality-spraakwatervalshow van Prem Radhakishun op Radio 1. Af en toe en vaak maar een uurtje of minder. Eind november viert het programma een jubileum met de 250e uitzending en vroeg Prem aan de luisteraars om suggesties voor zijn feestuitzending. Daags na zijn oproep reageerde ik.

_________________________

14 oktober 20-20

_________________________

Hai Prem,

Je deed een oproep zondag voor suggesties voor je jubileumuitzending eind november en niet veel later viel me een leuk en hopelijk origineel idee in, origineel en ik hoop dat het nog niet is gedaan en deels past het heel goed bij jou als voormalige Surinamer.

Je kent vast de muzikant en fluitist Ronald Snijders, geboren in Paramaribo en ging in 1970 naar Nederland om te studeren, oftewel dit jaar viert hij een 50-jarig jubileum. Goede muzikant en zeer sympathieke man.

En ken jij zijn naamgenoot Ronald Snijders, de cabaretier? Vast en zeker van naam en hij komt toch wel regelmatig op de tv, al kijk ik zelf nooit naar die treurbuis, ik ben een radioliefhebber, ook vandaar deze mail.

Maar er zijn dus twee mannen in Nederland die bekend zijn in het creatieve vak en die Ronald Snijders heten! Als een van hen op de radio is, dan wordt vaak even aan die twee namen en mogelijke verwarringen gerefereerd.

Enfin, je voelt hem aankomen: Nodig deze twee Ronald Snijdertjes uit voor je jubileumuitzending en misschien ontmoeten ze elkaar dan voor het eerst. Is dat al eens gebeurt, ook prima, maar laat de ene Ronald een mopje muziek maken, live en de andere een mopje cabaret doen! En een leuk gesprek, wat je allemaal nog meer weet te verzinnen. Snap je?

;-)

Ronald Snijders de musicus/fluitist

Ronald Snijders - musicus - Wikipedia

Ronald Snijders de cabaretier/schrijver

Ronald Snijders - schrijver/cabaretier - Wikipedia

Groet en succes,

DirkJan Vos
(Amsterdam - Den Haag 1960)

+

Prem reageerde gematigd positief en schreef dat hij Ronald Snijders, de Surinaamse musicus, al eens te gast had gehad. Ik schreef nog terug dat zoets natuurlijk geen enkel bezwaar hoefde te zijn en dat ik voor ogen had dat een item met hen maar een kwartier zou hoeven te duren. Afwachten, maar ik denk niet dat hij er wat mee gaat doen. Ook goed, ik heb mijn punt gemaakt, nu ook op mijn websaaitje.

Luuk - Spreekbuis

Spreekbuis - spreekbuis.nl

Ik heb al eens eerder geschreven over de website Spreekbuis, een soort nieuwsblog voor mediaprofessionals, maar in de praktijk een ontmoetingsplaats van ouwe radiolullen, luisteraars die nogal zuur en rechts zijn. Dus niet echt iets waar ik me thuis voel, maar in het verleden heb ik wel gereageerd op een en ander, maar op een gegeven moment had ik er genoeg van. Ik bleef wel volgen, maar altijd met ergernis over de gekleurde berichtgeving.

Maar nu heb ik eind december weer even gereageerd, maar niet onder mijn eigen naam, dat doen velen daar niet. Maar ik doe het niet om me niet bekend te maken, ik denk dat het voor een aantal wel duidelijk is wie Luuk is en ook hier op deze feestelijke oudjaarsdags-pagina maak ik daar geen geheim van.

Maar in ieder geval de gesjeesde deejay Patrick Kicken heeft op Spreekbuis een column, over hem en zijn stukjes heb ik al eens geschreven en ik heb daar gemengde gevoelens over. En deze maand bracht hij weer eens naar voren dat hij zeker weet dat Rob Stenders bij Radio 2 weggaat en overstapt naar Talpa, naar Veronica ... Ik daggutniet en reageerde in een serietje verspreid over een aantal dagen ... Met humor Harm, Haagse humor.

Spreekbuis - spreekbuis.nl

__

Luuk schreef:
10 december 20-20 om 16:26

Gisteren was er geen Platen Bonanza op Radio 2 met Rob Stenders en Caroline Brouwer, want een belangrijke afspraak. Leo Blokhuis viel in. De geruchtenmachine begon weer overuren te maken, maar als Stenders een afspraak zou hebben met Talpa, waarom dan uitgerekend tussen 14.00 en 16.00 uur? Maar vandaag waren ze er weer en om 15.15 heb ik ze een appje gestuurd,

Hai Rob (en Caroline),

Ja, allemaal geruchten. En ik ben geen complotdenker, maar de playlist tot nu toe is natuurlijk veelbetekenend en is een aaneenschakeling van verborgen boodschappen die maar in een richting wijzen! ?? Je begon met Why did Yoy do it? Daarna Bitter sweet symfonie en van Prisonner tot I can’t go for that … En vervolgens nog When I needed You more en natuurlijk net Rumours. Vandaag de laatste show, of wordt het pas met Kerst (lLooks like Christmas)? ?? Dan vraag ik nu speciaal voor jou aan Rob, Robbie van Peter Koelewijn, dat ging over die andere Rob in de wondere wereld van radio, of draai Stay van Bowie. Nog beter! ?? Good Times heb je al gedraaid. Ciao … Ja, Life is live (currently now playing) …

(Het laatste nummer was The Ketchup Song van Las Ketchup, aangevraagd door een luisteraar, hmm, hoe is dat te interpreteren, maar vandaag had Rob aandacht voor plaatjes die onterecht niet in de Top 2000 staan, die vermaledijde Lijst der Lijsten die hij niet wil presenteren, mogelijk dus omdat een nummer 1-hit als de Ketchup Song volgens Robbie er wel in thuishoort? Hoe dan ook, of Rob vertrekt of blijft, hij blijft een pratical-joker, ook op een gewone donderdagmiddag in december, de dag waarop Giel Beelen in de Telegraaf zei dat Rob wel gek zou zijn als ie naar Veronica zou vertrekken …)

__

Luuk schreef:
11 december 20-20 om 22:23

Update. Vrijdagavond 22:15

Leo Blokhuis twitterde zojuist dat hij vandaag samen met Rob hun top-20 van dit jaar hebben gemaakt voor de podcast van Talpa’s Juke. Maar ik hoor even na tienen op Radio 2 van Caroline Brouwer dat Rob kennelijk ziek is geworden, net als Fred Siebelink, en ze nu niet One Night Stenders presenteren en zij het overneemt.

Beterschap mannen en hou vol!

Aserejé, ja deje tejebe tude jebere
Sebiunouba majabi an de bugui an de buididipí
Aserejé, ja deje tejebe tude jebere
Sebiunouba majabi an de bugui an de buididipí
Aserejé, ja deje tejebe tude jebere
Sebiunouba majabi an de bugui an de buididipí

( ps-je: De Ketchup-song gaat over een jongen op de dansvloer die danst op Rapper' s delight van The Sugar Hill Gang. Als je goed luistert hoor je in het refrein het bekende basloopje van Good times dat geschreven werd door Bernard Edwards van Chic (maar ook mede door bassist John Deacon van Queen die het iconische basloopje gebruikte voor Another one bites the dust ...).

__

Luuk schreef:
12 december 20-20 om 18:16

Ik citeerde het refrein van The Ketchup Song. misschien het laatste plaatje dat Rob dan donderdagmiddag op Radio 2 heeft gedraaid, of niet natuurlijk, de tijd zal het leren en morgen (zondagmiddag De Verrukkelijke 15) weten we wellicht meer. Maar ik zat dus steeds te denken, Waarom dan de Ketchup Song? Nu is Rob nogal van de woordspeling en ineens dacht ik, Ketchup = Catch up … ??? Catch up betekent inhalen. Hmm.

En Stenders heeft ‘gewoon’ nog twee tweetjes gemaakt vandaag, deze week is zijn nummer 1 ‘Love and Hate in a Different Time’ van Gabriels.

__

Luuk schreef:
13 december 20-20 om 16:37

Zondagmiddag 16.00 Uur. Leo Blokhuis presenteert vanmiddag alleen de Verukkelijke 15, want Rob is nog wat ziekjes en moet maandag weer fris aan de bak met zijn Platen Bonanza, aldus Don Leo.

Eerste plaat op 15, The weight (de last) van Danny Vera, de man en vriend van Rob die Danny ergens wel de nr. 1 in de Top 2000 heeft bezorgd door als eerste Rollercoaster op te pikken en te promoten (waarvan de muziek overigens niet door Danny is geschreven, maar door John Verhoeven …) A force so strong, is pulling me down
Can barely hold, this gravity I’ve found
Feels so wrong

But now that I got what I want
I’m not so sure the weight is gone
Still heavy on my shoulders
I’m carrying on
The weight ain’t gone

En terwijl het nummer speelt, lees ik op Twitter een vers berichtje van Het Parool: ’75 jaar na zijn entree verschijnt een nieuw avontuur van Kapitein Rob in Het Parool. ‘De laatste reis van De Vrijheid ….;

Dan nr. 14. Wie anders dan Rob – De Nijs … Met Robs afscheidssingle .. Wat als vroeger nu is, Leo denkt voor de laatste week in de lijst. (in de tv-edit met Pascal Jacobsen en Danny Vera, die het nummer voor Rob schreven …)

Ja, Wat als vroeger nu is?

Een komisch begin, of een kosmisch einde?

__

Luuk schreef:
14 december 20-20 om 17:48

Wie vanmiddag naar de Platen Bonanza heeft geluisterd die weet het, Rob is nog steeds zwakjes, ‘Van de leg.’ volgens vervanger Jeroen van Inkel en Caroline Brouwer zei heel duidelijk, ‘Rob heeft een licht griepje’. Waarom zouden we aan haar woorden twijfelen? Maar ze heeft geen contact met Rob omdat ie ziek is, dus kan Rob van alles zeggen natuurlijk, maar dan ben ik wantrouwend …

Maar dan overzie ik de playlist van vanmiddag en dan bekruipt me ook het gevoel dat er wat anders met Robbie aan de hand kan zijn, is hij misschien ziek door liefdesverdriet? Ik wist overigens tot voor kort van niets, maar Leo Blokhuis zei enige tijd geleden dan Rob een vriendinnetje heeft. Ok, leuk. Maar nu wat plaatjes van vanmiddag.

Het begon met Love Games (Level 42), daarna A Girl Like You (Edwyn Collins), Let Down (Paris Jackson), Addicted To You (Avicci), Thank You For Being A Friend (Andrew Gold), Abacadabra (Steve Miller Band), Baby Love (Oei! Mothers Finest), Ladies Night (Kool and the Gang), It Is Hard To Be Tender (Carly Simon) en dan als laatste nummer een gruwelnummer van Rob, maar nu kon het, want als verlangende en smachtende uitsmijter …

All I Want For Christmas Is You …

http://www.ludduvudduh.nl

* snif *

__

Luuk schreef:
15 december 20-20 om 17:14

De Platen Bonanza begon vanmiddag met Blue Jean van David Bowie …

Blue Jean, I just met me a girl named Blue Jean
Blue Jean, she got a camouflaged face and no money
Remember they always let you down when you need ‘em

Rob is uit de dood herrezen en was er weer, weliswaar vanaf de zolder in Almere, maar het leven gaat gewoon verder, ook naar het zich laat aanzien voor een deejay die een paar dagen ‘uit zijn evenwicht was’, hij was misschien een beetje misselijk, maar in een mysterieus zwart gat leek te zijn verdwenen. Maar Rob is terug, sterk en stabiel zoals altijd, maar hij draagt een geheim met zich mee, zei hij op het einde, een geheim dat maar een iemand kent …

SONG VAN HET JAAR VAN NOTHING BUT THIEVES

IMPOSSIBLE

Took a breath, let it go
Felt the moment settle so
I couln’t wait to tell you why
I’m standin’ here with this awkward smile
And that’s because

I could drown myself in someone like you
I could dive so deep I never come out
I thought it was impossible
But you make it possible

* E I N D E *

Wee papa rule the dance

(wordt vervolgd)

– The continuing story of bungalow Rob –

+ + +

Harm schreef:
17 december 20-20 om 23:40

Wow, wat heb je gebruikt? Moet goed spul zijn! Compleet wappie!

Spreekbuis - spreekbuis.nl

EXTRA

Luuk schreef:
22 december 20-20 om 16:52

Ik heb nog nooit naar Qmusic geluisterd, dat wil zeggen niet via de radio en nooit live, maar ze werken samen met het AD (zelfde Vlaamse eigenaar DPG) en daardoor zie ik af en toe een fragment uit de ochtendshow van Mattie en Marieke. Wat ik ervan vind doet niet zo ter zake.

Er zijn een paar van die radiowijsheden en een ervan luidt dat je met een lelijke kop (lees mannen) het perfecte gezicht hebt voor radio en de andere dat vrouwen ongeschikt zijn voor popradio. Nu is er wel een verband tussen beide met de trend om meer vrouwen in te zetten achter de microfoon, maar dan wel met een leuk snoetje, dat prikkelt meer, zo ook Marieke Elsinga (daarom kijk ik naar die video-fragmenten) en onlangs ook met het aantrekken van Dionne Stax (heerlijke boterzachtgeile stem) op Radio 1.

Dus …

(NB. Ik luister – en kijk met een half oog via visual radio- deze dagen naar 3FM met Serious Request The Lifeline. Voor de actiefsfeer en om als ouwe lul nog een beetje te horen hoe het ervoor staat met jongerenradio en 3FM. Best te genieten, zeker met Frank van der Lende en Eva Koreman, ook een puik duo.)


Frank & Eva (ook de titel van een film van Pim de la Parra met Willeke van Ammerooy en Hugo Metsers)

Feliz Navidad!

Twitter

#1 - Last Christmas - Wham!
(www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI)

#2 - Met Kerst ben ik alleen - André Hazes
(www.youtube.com/watch?v=2zzSOPndUGk)

#3 The Christmas song (chesnuts roasted on an open fire) - Nat King Cole
(www.youtube.com/watch?v=hwacxSnc4tI)

(José Feliciano - Feliz navidad met Daryl Hall (Live from Daryl's house) - YouTube

JAZZ IS NOT DEAD!

Op 20 november 20-20 heb ik 's avonds gekeken naar de live-stream van Amersfoort Jazz met een optreden van Hans Dulfer 8.0. Er was geen publiek. In die weken heb ik verschillende mails gestuurd naar Bart Wirtz en Rold Delfos van het radioprogramma Dutch Jazz op Sublime FM of ze niet wat meer aandacht aan live-streams wilden besteden. Het schoot allemaal niet op, niet bij al die jazzcats die nu in winterslaap zij gegaan, wordt wakker!, en het gebrek aan interesse bij mensen om naar live-streams te gaan kijken, laat staan ervoor et betalen.

Hoe dan ook, Hans Dulfer, 80 jaar en still going strong, wel of geen corona ...

Amersfoort Jazz - amersfoortjazz.nl

Hans Dulfer - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Hans Dulfer - Website - www.hansdulfer.com

Hyperbeat - Hans Dulfer - Videoclip 1995 - YouTube

CO FOR PRESIDENT!

Eerder dit jaar van mijn website.

Ik nomineer Co de Kloet jr, voor de Zilveren Reissmicrofoon 2021 - De Jongenskamer

CO LIVE!

______________

Aan: Co Live! - NPO 2 Soul & Jazz - NTR
Datum: 16 december 20-20 - 22.00
Onderwerp: Diverse negotie

______________

Hai Co (en Martine),

Na heel wat jaren laat ik nu wat van me horen over Co Live!, want die twee recente berichten, een over de vloerbedekking van Zappa en het overlijden van je vader, staan daar buiten. En ik heb niet meer willen reageren want ik vind het allemaal prima en uitstekend hoe het gaat bij Co Live en ik heb anders alleen de neiging om te gaan klagen over andere samenhangende zaken waarom er zo weinig jazz op de radio is, enzovoorts. Maar ik ga vanaf nu niet meer klagen, maar meer berusten en weer gewoon verder genieten als luisteraar ...

Ik kwam hierop doordat ik gisteravond laat de podcast van Benjamin Herman hoorde met zijn lodckdown-uurtje met bluesjazz en hij zich weinig druk maakt over de corona, een kwestie van geduld en alles komt goed. Nou goed dan, en het zal zeker voor hem gelden, en ik ga me niet meer bekommeren om al die jazzjongens die nu thuis zitten en op een houtje bijten en waarvoor nog maar de vraag is hoe hun toekomst is na corona. Ik doe het niet. Ik ga ook niet meer pleiten voor een centraal punt, een website, waarop heel jazz-minnend Nederland kan kijken wat er allemaal op jazzgebied gebeurt, vooral een agenda met concerten en nu live-streams. Nee, wie moet dat dan doen, Het BIM Huis, NPO Soul & Jazz, een andere partij? Nee, niemand zit er denk ik op te wachten en is ook weinig belangstelling om live-streams te organiseren of om dat centraal via een platform te coördineren. Iedereen doet maar wat en vooral iedereen doet vooral niets ... Succes allemaal, ik kruip lekker op de bank en zoek mijn eigen weg wel als luisteraar ...

Enfin. Maar ik reageer nu vooral omdat ik gisteravond heb genoten van de live-stream van de uitreiking van de Boy Edgar Prijs. Mooi en ook nog gratis. Ik keek via YouTube en was aanvankelijk teleurgesteld dat er maar weinig mensen keken, maar later, door een tweet van Frank Jochemsen, twitterde ik nog vannacht:

Ok, ik zie nu dat de live-stream du moment (02.00 uur) 9.000 x is bekeken op de Facebook-pagina van @MetropoleOrkest en nog 2.000 x bij elkaar op FB-@BoyEdgarPrijs en FB-@TiVre_Utrecht. Dus veel meer dan YouTube (nu 450 views) en zeker meer dan ik had verwacht.

Dus dat was heel positief en de vele kijkers komt vast ook door de fanbase van het Metropole. Een paar weken geleden keek ik naar de live-stream van Amersfoort Jazz naar Hans Dulfer en toen waren er [? shalom ?] echt niet meer dan 100 kijkers. Tja. Het kan vriezen en dooien en volgende week het Jazz Orchestra met Trijntje Oosterhuis, kondigde je aan, maar kost wel 10 euro om te kijken. Benieuwd hoeveel mensen dat gaan doen, ik pas dan toch. En alles kost geld en vooral de musici moeten betaald worden, maar voor een live-stream kan je ook een sponsor zoeken of een subsidie aanvragen ... Maar goed ...

En over subsidies gesproken. Ik hoorde Ben van den Dungen bij je, veel woorden nodig, aardige kerel, ken hem nog van vroeger uit Den Haag toen hij met Jarmo een kantoortje had in het centrum, echt toen de nieuwe suitcase-bop-jazzcats, zoals ik ze noemden, geen romantiek meer, maar hard werken, veel bellen, marketing, een net pak aan en veel spelen ... ;-)

En ik snap dat verhaal van Ben heel goed, maar het lost niets op, Als je meer mensen geld wilt geven, wie krijgen dan wel of niet dat geld? Moet je nog steeds keuzes maken en beoordelen. Lood om oud ijzer. En er is nu een zak geld voor 350 concerten. Mooi, maar wie mogen dat invullen en wie niet en wie beoordeelt dat? Ben in een commissie waar hij voor betaald wordt? Maar ik snap het natuurlijk wel, maar er is gewoon te weinig geld en het lost weinig op om het geld anders te verdelen. En Ben maakt zich ook druk - ook via de vakbond - om zelf hierdoor ook beter aan de bak te kunnen. Zo werkt dat, ondanks zijn nobele motieven en vlotte babbel. Maar inderdaad wel zuur dat jazz als zwarte muziek nog diverser en inclusieveer moet worden voor subsidies. Laten ze geld geven voor goed muziekonderwijs op de lagere scholen zodat ook zwarte kinderen eens een trompet of een viool oppakken. Daar begint het. Nu zijn de musici allemaal mensen uit de witte elite met publiek van dezelfde soort. Ik hoop dat het allemaal nog eens beter gaat, maar ik vrees dat het steeds minder wordt voor de jazz ...

En net nog een tweetje met je naam erin gemaakt. Radio Doc verdwijnt en vandaag werd bekend dat het DOCS gaat heten met een nieuwe presentatrice en jij exit bent ... Tja.

Dan bezwoer ja van het weekend dat je niets met Flappie van Todd te maken hebt en wie wat weet moest maar mailen. Maar Co, als jij het niet weet, wie dan wel? Ik zou zeggen, mail of zoom met Todd en vraag het hem voor ons nieuwsgierige luisteraars! Leuk item voor bij kerst. En heeft wel wat gezegd, in Rolling Stone, en zei dat alle Nederlandse kinderen een konijn krijgen om later met Kerst op te worden gegeten. Youp reageerde verbaasd, hij kende Todd sowieso niet, want hij houdt niet zo van popmuziek, zei hij, want Todd had het lied niet goed begrepen. Dat denk ik dat Youp Todd niet begrijpt, kwa een gebrek aan humor van Van 't Hek! Maar goed, ik ben geen complotdenker, maar het zou me niet verbazen als jij en wellicht ook Youp!, er toch nog mee te maken hebben. Misschien horen we met Kerst meer, of anders in de oudejaarsconference van Youp. Of niet natuurlijk. En het bericht viel samen met de dood van je vader, Co sr. en Co jr. (want jij werd verdacht) op dezelfde dag in het nieuws ... Toeval bestaat niet! ;-)

En misschien wilde Todd wel een lans breken voor vegetarisme, eet geen vlees met Kerst en vooral geen konijn! Jij bent een fishtarier en ik sinds een paar jaar overtuigd vegetariër vanwege het dierenleed in de vlees- en visindustrie. Drinken en roken doe ik ook al lang niet meer. Het kan verkeren, maar verder echt senang gaat het hier niet in Amsterdam-Oost, maar dat is een ander verhaal. Met mijn kinderen gaat het heel goed (26 en 20) en dat is het voornaamste ...

Over toeval gesproken. Ik luister zelden naar Prem, maar had vanwege zijn jubileumshow een suggestie gedaan voor een item nadat hij luisteraars daarvoor had opgeroepen. Ik schreef, Nodig de twee naamgenoten Ronald Snijders uit ... enzovoorts. En de mail daarna ging over twee andere naamgenoten Co de Kloet, curieus ... En toen had je daarna Teus Nobel en de zoon van Ruud Jacobs te gast vanwege een Edisonprijs en bleek dat hun cd was geïnspireerd over hun onlangs overleden vader. Jij had het daardoor wel over je eigen vader, maar sprak erover alsof hij nog leefde en je zei niets over zijn overlijden ... Ook opvallend, vond ik dan, maar ik let op dit soort dingen.

Ik ga om 22.00 uur stipt verzenden dus nog even en ik ga niet teruglezen en corrigerem.

Kerstspecial weer over twee weken, leuk, maar ik had ook een ideetje. 40UP Radio houdt op eind dit jaar, ook de site met podcasts verdwijnt, want Harry de Winter vond dat het hem teveel geld kostte, een ton per jaar, maar ik denk vooral teleurstelling vanwege te weinig belangstelling. Heel jammer, want ik ben een vaste luisteraar van een aantal podcasts, zoals Mart Smeets, Vic van de Reijt, Bram van Splunteren en nog een paar, Onlangs is Fay Lovsky erbij gekomen, heel aardige, originele thema-uurtjes. Had even contact en haar laatste show is op Kerstavond, kwa toeval en dacht gelijk aan Christmas was a friend of mine. Zou jij haar niet willen bellen over dit leuke hitje uit 1981 en ook over 40UP en wellicht nog wat meer, ze doet in januari een voorstelling over Incorrecte liedjes ... Leuk idee, Fay vindt het prima, maar ik ging googelen en bleek dat Radio 5 vorig jaar met Kerst al een kort item met haar hadden over haar Kerstnummer:

Fay Lovsky over Chrismas was a friend of mine - Haandrikman - Radio 5 - 25-12-2019

Dus wellicht denk je dan nu, nee, maar ik zou het geen bezwaar vinden. Je kan haar mailen:

xxx@xxx.com

Ze weet ervan ..

. Tot slot. Vanwege Ack van Rooyen kwam ik er van de week achter dat hij de solo heeft gedaan op nummer A Swinging Safari van Bert Kaemfert uit 1962. Een van mijn eerste muziekherinneringen als kind en vooral ook later door de sfeer van de Efteling met African Beat bij een sprookje en ook de tv-tune van Kapitein Zeppos was een Kaemfert Tune. Heel herkenbaar, velen vinden het kitsch, maar ik niet en in 1977 is A Swinging Safari als singletje uitgebracht en stond even in de Tipparade, daar ken ik het van en in de jaren 80 werd het een culttune van mij en een goeie vriend en draaiden we het regelmatig als we dronken en stoned zaten te chillen en te ouwehoeren ... Classic-cultnunner voor ons en tien jaar geleden gaf ik het de titel mee aan mijn bio-story die op mijn website staat:

A swimging safari - Mijn Haagse jaren 1984/1994 - De Jongenskamer

Ik ben geen schrijver en jij noemt jezelf zo ook niet, maar nog iets voor jou om na Zappa je memoires te schrijven? Leuk om te doen ... Misschien ooit nog eens. Ik zit zelf al jaren in een lockdown dus had alle tijd ..

En dus mijn vraagje, verzoekje, Wil je A Swinging Safari draaien? Voor alles en iedereen, leuk opgewekt en met de trompetsolo van Hagenaar Ack van Rooyen ...?

A swinging safari - Bert Kaemfert - YouTube

Ik ga hangen. Tot slot, kwam er pas een paar jaar geleden achter dat ik op een cijferanagram-datum ben geboren: 19-06-1960. Maar het opvallendste vond ik dat ik dat nog nooit eerder had opgemerkt. Grappig en die dag viel op een zondag, het was Vaderdag, dat dan weer wel ..

. De cirkel is rond.

Ik ga niet teruglezen en corrigeren, maar nu verzenden en ik verwacht geen reactie en zeker geen lange! Ik weet hoe dat gaat met al die appjes-reacties van 2, 3 woorden. Zo gaat dat, prima ... ;-)

Groet en succes,

DirkJan
(Amsterdam, Den Haag 1960)
www.dejongenskamer.nl

Jazz is not dead, it only smells funny.

Frank Zappa

___

Ik ontving een reactie van Martine met de medeling dat alles voor Co Live! voor de hele maand december al was opgenomen. Dus ...

Driessen & Driessen

Dit jaar heb ik diverse plaatsuggesties gestuurd naar het radioprogramma Driessen & Driessen op de zaterdagmiddag op Radio NH van de gebroeders Leo en Nico Driessen. Best leuk, maar ze maken zich er een beetje gemakzuchtig vanaf en het is helaas niet live. Ik ben gestopt met insturen.

15 miljoen mensen - Fluitsma & Van Tijn

Puik liedje van Fluitsma & Van Tijn uit 1996. Het was gemaakt voor een reclamespot van de Postbank, maar wisten jullie dat ene Frank Pels van het reclamebureau de tekst had geschreven? Jochem en Eric schreven vervolgens in een half uur de muziek, maar wachtten nog een paar dagen met het te presenteren, want als ze dat direct zouden doen, zouden ze wellicht denken dat het een snel. afgeraffeld haastklusje was. Ze waren ervan overtuigd dat het een grote hit kon worden, vooral ook door de geniale tekst. Iedereen was vervolgens zo enthousiast over de demo met zang van Jochem Fluitsma dat deze opname is gebruikt. Het heeft in 1996 twee weken op nummer 1 gestaan.

15 Miljoen mensen
Op dat hele kleine stukje aarde
Die schrijf je niet de wetten voor
Die laat je in hun waarde

15 miljoen mensen - Reclame Postbank 1996 - (Zang Jochem Fluitsma) - YouTube

WAITING ON A FRIEND
(Rollling + Rollins)

Vandaag 206 jaar geleden werd op 6 november 1814 Adolphe Sax geboren in Dinant, België, uitvinder van de saxofoon die na ruim een eeuw een populair muziekinstrument werd in de jazz en popmuziek. @Benjamin_Herman

Earl Bostic (1913-1965) - Harlem Nocturne - YouTube

+

Op het eind van het jaar verscheen de cd- en lp-release met oude live-opnamen van saxofonist Sonny Rollins in Nederland uit 1968, met Ruud Jacobs (bas) en Han Bennink (drum). Unieke recordings en de internatioanle uitgave is mede-geproduceerd door Frank Jochemsen die een van de live-comverten in de archieven had opgespoord. Chapeau!

Tentoonstelling 20-20 Unzipped over The Rolling Stones in het Groninger Museum.

1 + 1 = 3

Hans Dulfer heeft nu een korte, wekelijkse, korte column op Radio 5 tijdens de Arbeidsvitaminen. Hier de aflevering van 17 november.

Radio-column Hans Dulffer - Waiting on a friend - The Rolling Stones / Sonny Rollins - Arbeidsvitaminen - 17-11-20 - Radio 5

Waiting on a friend - The Rollimg Stones - YouTube

Sonny Rollins - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Waitng on a friend (The Rolling Stones) - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Mick Jagger and a British film maker who had made a documentary about me in the '50s, came to see me play... I didn't know how it happened, but a little later I got a call from the Rolling Stones asking me to be on their new album. Charlie Watts is a big jazz fan, and I think it was him who was behind this...."

I was supposed to get together with Mick in the studio [in New York], but...I had a hard time finding the studio. I hate being late to anything, and I'm usually not. This time I was late, but not purposely. Mick seemed to feel I was dissing him. But it was completely inadvertant...I thought [my work with the Stones] came out very well. I was completely into what they were doing... And it was a very successful record...'

Sonny Rollins

"He stated he was out of the studio within half a hour."

*

Daryl Jones, de bassist en het vijfde,verborgen Stoneslid. Ik heb hem eind jaren tachtig in twee opeenvolgende jaren uitgebreid gesproken op het North Sea Jazz Festival in Den Haag toen ik daar artiestenbegeleider was. Hij speelde toen bij Miles Davis.

Daryyl Jones - Wikipedia - en.wikipedia.org

Daryl Jones and the Stones - Ultimate Classick Rock

The Rolling Stones - Kurhaus - De Jongenskamer

Vrijdag 20 november 2020 - Unzipped - Expositie The Rolling Stones in Groningen (Kurhaus 1964) - De Jongenskamer

*

Ik begon met Earl Bostic en ontving na een mail van mij aan (pop)historicus Harry Knipschild dat hij in 1972 Flamingo van Earl Bostic uit 1951 bij Polydor had uitgebracht. Met succes want het stond 6 weken in de Top 40 met een piek op 24.

Flamingp - Earl Bostic - YouTube

Website Harry Knipschild - www.harryknipschild.nl

CHRISTMAS WAS A FRIEND OF MINE

Sinds een paar maanden heeft Fay Lovsky een leuk en origineel programma op 40UP Radio. Ik had haar een enthousiast mailtje gestuurd en ze reageerde dat op Kerstavond haar laatste show zou zijn, want 40UP zou stoppen .. Toen dacht ik gelijk, dan ga ik proberen om haar geweldige Kerstnummer Christmas was a friend of mine bij andere zenders onder de aandacht te brengen in combinatie met haar wekelijkse radioprogramma Van hot naar haar en het stoppen van 40UP Radio. Heel vervelend voor mij ald radiooot, want ik ben een vaste luisteraar van diverse gepresenteerde programma's. Ik had Fay gemaild wat ik van plan dat ik een paar radioprpgramaas wilde benaderen en ze vond alles goed ...

Toen ik ging googelen bleek dat Bert Haandrnkmam al vorig jaar met Kerst Fay had geïnterviewd over haar Kersthit. Mogelijk dat er daardoor nergens belangstelling voor mijn suggestie was.

Podium Witteman - Fay Lovsky - Christmas was a friend of mine (op het einde) - 20 december 20-20 - npostart.nl

Tussenbalans - (Bram van Splunteren) - De Jongenskamer

Wat muzieksmaak betreft kan ik me goed vinden in die van Fay, vooral in haar liefde voor The Beatles. The Beatles die ik vooral in deze decembermaand zo goed vind passen. Ik weet niet waarom, maar ik word er enorm vrolijk van ...

Penny Lane

In Penny Lane, there is a barber showing photographs
Of every head he's had the pleasure to know
And all the people that come and go
Stop and say, "Hello"

Penny Lane - The Beatles - YouTube

Op Kerstavond heeft Rob Stenders (en Caroline Brouwer) onvoorbereid in zijn Radio 2- programma Late Nigjt Stenders geprobeerd om Fay aan de telefoon te krijgen en riep luisteraars op of ze haar nummer kenden. Het is niet gelukt, maar het plaatje werd wel gedraaid ...

Fay heeft een Canada-connectie vanwege de liefde. Een groot voorbeeld voor haar is Joni Mitchel, geboren in ... Canada ...

River - Joni Mitchel
It's coming on Christmas
They're cutting down trees
They're putting up reindeer
And singing songs of joy and peace
Oh, I wish I had a river
I could skate away on
But it don't snow here

River - Joni Mitchel - YouTube

Tweet.

Zaterdag 27 december 20-20.

Vannacht weer eens naar De Nachtzuster op Radio 1 geluisterd en suggereerde na een oproepje Christmas was a friend of mine, Run Rudolph run, Baby it's cold outside en De heilsoldaat. Werden allemaal gedraaid. God is a DJ. ?? Dennis van Aarssen, retegoed!

Christmas was a friend of mine - Fay Lovsky - Top Pop

Kwam het toch nog goed, met dank aan Astrid de Jong ...

En 40IP Radio gaat toch door en uitgerekend in de oudjaarsnacht, om 00.00 uur heeft Fay weer haar radioshow, de eerste van het nieuwe jaar ...

ZWARTE PRIETPRAAT VIERT FEEST MET CO DE KLOET

Een sprongetje terug in de tijd, naar eind november 20-20 ...

Appje naar Zwarte Prietpraat 23 november 20-20, Radio 1, 00.30 tijden de jubileum-uitzending en heeft Prem tot mijn verrassing alleen als gast zijn goede vriend Co de Kloet en die vooral zal komen praten over zijn net verschenen boel Fran & Co, over Co zijn vriendachp met Frank Zappa. Ik wilde reagerem en ben snek een appje gaan tiepelen.

+

Hai Prem em Co,

Gefeliciteerd Prem met je 250e uizending en Co met zijn boek. Ik ben geen grote Zappafan, maar wel een fan van Co. Ik luister al jaren naar zijn programma's., eerst op Radio 6 en nu op Radio 2 Soul & Jazz in het weekend. Puike programma's en Co is de grootste ambassadeur in de media voor de jazz en geïmproviseerde muziek. Ik vind dan ook dat hij volgend jaar de Zilveren Reiss Microfoon zoiu mogen kennen en Co is al begin jaren 80 begonnen bij de VARA als producer.

Vraag aan Co. Hoe moet dat met live-streams in de muziek, met name de jazz? Enerzijds gebeurt er weinig tot niets en wat er is valt me tegen, terwijl ik al vaak naar live-streams keek. Moet er niet 1 platform komen voor jazzstreams en met een knop dat je een beetje kan betalen, doneren, laagdrempelig. En is beeld wel nodig, zou alleen live-muziek ook al niet goed zijn? Hopelijk komt het allemaal snel weer goed na de corona, maar ik vrees het ergste. Wat denk jij? En doe wat met jazz en spoken word, met schrijvers, cabaretiers, in december bijvoorbeeld. Of is het trekken aan een dood paard wat betreft live-streams?

Tot slot over Zappa in 1988 trad Zappa op in Rotterdam. Hij had de gewoonte een ’secret word’ in zijn shows te verwerken, dat herhaaldelijk door de teksten werd gevlochten. Op een opname van deze show is vanuit het niets de volgende kreet van Zappa te horen: ,,And you’ll never hear vloerbedekking again!’’ Waar kwam dat vloerbedekking vandaan? ;-)

Groet,

DirkJan

__

Mijn mail werd door Prem op 23 november 20-20 integraal voorgelezen in de jublieum-nachtuitzending en heeft Co erop gereageerd, het hele fragment heb ik uit de uitzending geknipt en achter mijn site gezet.

Zwarte Prietpraat - Fragment 23-11-20 - NPO Radio 1 - De Jongenskamer

Ik heb vervolgens Jacques Klöters gemaild en die stuurde een fragment uit een boek dat hij eerder had geschreven met herinneringen.

Frank Zappa en de Mothers of Invention zouden op 8 december 1971 in Brussel optreden, daar moest aandacht aan besteed worden en het leek de Belgische radio een goed idee als ik een interview met de grote man afnam. De concertorganisatie Mojo verzekerde mij dat ik op 26 november om vijf uur Zappa kon spreken in het Howard Johnson hotel in Amsterdam. Ik bleek niet de enige te zijn die zich daar had verzameld. De hele pers was er, muziekbladen, radioprogramma’s allemaal samengepropt in de nogal nauwe grachtenpanden van het hotel dat tegenwoordig Pulitzer heet. Ik had haast want Don Quishocking repeteerde voor het a.s. boekenbal en ik moest binnen een uur weer weg zijn. Wachten met de meute leek me niets dus verdween ik enigszins overmoedig in het hotel, liep door allerlei gangen tot ik op de eerste etage een schildwacht voor de deur zag staan. “Is Frank in?” vroeg ik “I’m Jacques from Brussels, he made an appointment, wanted to see me and I’m a bit in a hurry at the moment”. Hij liet me binnen.

Zappa zat in zijn onderbroek aan het bureau te werken en keek me verwonderd aan. Ik vertelde dat ik hem wilde interviewen. Ik moest beneden wachten. - Geen tijd zei ik, ik was een bekende dutch comedian, had an important gig en moest hem beslist nu – of ik Nederlands sprak, ja natuurlijk, ik schreef zelfs teksten zei ik overmoedig.

Zappa vertelde me dat hij in Rotterdam een lied zou brengen waar hij een stukje Nederlandse tekst in wilde zingen. Dat had hij in Duitsland ook gedaan met veel succes. Of ik wist wat “Fussbodenbelag” betekende. “Vloerbedekking” zei ik. Hij probeerde het na te zeggen. ““floorbedecking, that’s great”. Hij kwam met de originele tekst en ik schreef voor hem de zin “Geef mij wat vloerbedekking onder deze vieze vette zwevende sofa” . Daarna moest ik hem helpen met de uitspraak. De schildwacht kwam binnen en zei dat het tijd was. Zappa wimpelde hem af “this is important” Ik voelde me groeien.

“Gaif mai wat floorbaedaecking onder daise feeze faette swaivende sofa.” zei Zappa ten slotte. Ik besefte dat ik nog geen interview had, wilde mijn Uher-reporter bandrecorder in stelling brengen, maar Zappa zei dat ik maar naar Rotterdam moest komen dan konden we langer praten. Ik zei verheugd ja, terwijl ik wist dat ik niet kon.

Brussel kreeg geen interview, maar het verhaal heb ik zo hier en daar wel eens verteld. Op het laatst wist ik niet meer of het waar was of uit m’n duim gezogen. Maar een Zappa-kenner vertelde me dat het zinnetje inderdaad gezongen was in Rotterdam en dat het op een bootleg-lp terecht gekomen was. Daarna kreeg ik een bandje van hem waar het op stond en kon ik het na zoveel jaar beluisteren.

+

Frank Zappa & The Mothers of Invention - Geef mij wat vloerbedekking onder deze vette, zwevende sofa - Ahoy Rotterdam - 27 november 1971 - YouTube


(Albumhoes - One size fits all - De enige lp van Zappa die ik bezit en ooit kreeg van John Moes)

Frank & Co - Co de Kloet - Haverproducties

Co & Co

Co de Kloet sr.

Op 1 december overleed in zijn geboorteplaats Kortenhoef Co de Kloet sr. op 88-jarige leeftijd. Hij was de bedenker en producer van Tijd voor Teenagers en een veelzijdig schrijver van columns (VARA-gids), kinderboeken en politieromans. En de vader van Co de Kloet jr.

Hij werd hoofd amusement van de VARA en later nog wethouder. Tijd voor Teenagers was het eerste programma in 1959 waar popmuziek werd gedraaid. Later legendarisch door Herman Stok en bleef bestaan tot 1970.

"Als allereerste plaat in Tijd voor Teenagers" klonk het nummer Kansas City in de uitvoering van Elvis Presley. Kom van dat dak af van Peter Koelewijn maakte in het programma zijn radiodebuut en werd in één uur wel drie keer gedraaid."

*

______

Aan Co de Kloet jr.

______

Hai Co,

Zo schreef ik pas dat ik geen enkele noodzaak voelde om je te mailen (over Soul & Jazz) en nu al een paar dagen later doe ik dat toch.

Gecondoleerd met het overlijden van je vader, een belangwekkende pionier van de radio en voor de muziek voor jongeren, Tijd voor Teenagers is natuurlijk legendarisch al zal iedereen dan direct aan Herman Stok denken. En dus ook nog een veelzijdige schrijver en de man en vader aan wie jij wel je carrière hebt te danken, tenminste, dat begreep ik uit je woorden bij Prem. En wel mooi dan dat je onlangs nog over je vader op de radio kon vertellen. Een in memoriam vooraf. En nog wel bijzonder dat hij kennelijk altijd in Kortenhoef is gebleven en jij daar mogelijk ook al je hele leven woont, jullie zijn daardoor wellicht altijd dicht bij elkaar in de buurt gebleven ...

Wel een paar nieuwsberichtjes hier en daar over zijn overlijden, De Telegraaf en Spreibuks en twee keer las ik al dat iemand dacht dat jij was overleden, maar dat werd door iemand anders gecorrigeerd. Dat zal je nog wel even achtervolgen, wie is nu Co de Kloet sr. en wie jr. en wie is er dood gegaan?

Dan haalde je mogelijk indirect ook nog het nieuws met de cover van Todd Rundgren van Flappie van Youp van 't Hek en dacht gelijk aan jou. Leo Blokhuis denkt dat ook en twitterde erover. [? shalom ?] Zou wel willen weten van je hoe dat zit, maar ik verwacht weinig, zeker nu niet. Hou het in gedachten, maar misschien wil je het wel zo laten, kwa mystificatie. Zo niet, als je reageert dan ga ik dat zeker op Twitter zetten ... ;-) Zojuist ook een tweet over je vader gemaakt.

Sterkte de komende tijd en groet,

DirkJan

En Jacques Klöters kwam op mijn pad omdat ik De Sandwich had gemaild en Jacques me via zijn prive-mailadres (waarom?) een tip gaf over een zijn favoriete gedicht, Wenn ick mal Tod bin van de vooroorlogse Joodse filmcomponist Friedrich Hollander, zie mijn website. En dat wilde ik dus vertalen en daarna Köters die een Duitse tekst van Zappa vertaalde en nu maakte iemand een vertaling van Flappie, door jou wellicht. Toeval bestaat niet meer voor mij en sinds een paar jaar is het voor mij ook niet meer ondenkbaar dat het leven niet ophoudt bij de dood, maar zeker weet ik het niet, maar tegenwoordig wens ik iedereen die is overleden, dus ook je vader: Goede reis!

Frank Kramer ook overleden en hoorde hem dit voordragen uit een oude opname en moest dan ook wel aan je vader denken en aan al die mensen die dood gaan. Hoe ouder je wordt, hoe meer het er zijn.

Als ik dood ben

Als ik dood ben, moeten jullie mijn verhalen doorvertellen.
Als iemand getroost moet worden, kunnen jullie altijd bellen.

In het stralendst van de hemel zal ik niet zijn neergezeten
want daar is allang geen plaats meer voor neurotische poëten.

Ik ben niet meer op aarde, maar je kunt me heel goed vinden:
bel gewoon Harry Bannink en hij zal je doorverbinden.

Willem Wilmink

TZODAY RADIO, TZOMORROW THZE WORLD!

Telefonische prank appearance in de nacht bij Rick van V. op 2 - 10 december 20-20 Radio 2 (Rick van Veldhuysen) - audio-opname (8 sec.mp3) - De Jongenskamer

HEAL ME

Appje naar De MAX! Radio 5.

Hai Maan en HJ. Kom er net achter dat de Kerstvezoekjes vanavond zijn en ik dacht morgen. Misschien te laat, prima, maar ik doe toch nog een gooi. Eventueel om zo voor te lezen: Ik wil graag het mooie plaatje See me feel me van The Who aanvragen. Het is eigenlijk voor iedereen die het nu moeilijk heeft, dus ook voor alle zieken, verzorgers, alleenstaanden, enzovoorts. Maar ik denk nu speciaal aan mijn zus Helene die al sinds jaar en dag mantelzorgt voor mijn moeder Nel en onze tante Rini. Zij wonen allemaal in Den Haag en ik ver weg in Amsterdam. M'n moeder is nu zwaar aan het dementeren in een verzorgingstehuis, dus echt zorgen hoeft m'n zus niet meer voor haar, maar ze blijft haar bezoeken, ondanks het verdriet dat mijn moeder heeft en het voor mijn zus steeds lastiger wordt om haar nog op te vrolijken. Het is een hele opgave, maar ze houdt vol. Mijn zus zit ook nog in het onderwijs, dus alle dagen druk.

Voor haar en mijn moeder, See me, Feel me ... dit epische finalenummer uit de rockopera Tommy van The Who. En omdat toeval niet bestaat, het stond met Kerst precies 50 jaar geleden op nummer 4 in de Top 40 ... ... See me, Feel me, Touch me, Heal me...

Ik ben niet te bellen, dat gaat slecht, maar jullie kunnen best m'n zus proberen, die is vast gewoon thuis voor zover ik weet.

06 xxxxxxx

Maar als ik te laat ben, ook goed hoor ...

+

See me, feel me (touch me, heal me) - The Who - YouTube

+

Doden met verldf - Manuëla Kemp - (Van Maarten van Roosendaal, hier op de piano) - YouTube

Maan - Ze Huilt Maar Ze Lacht

PEER 80!

28/29 december 20-20.

Peter Koelewijn morgen 80. Alvast van harte! De nestor van de Nederlandse poprock, maar geen notering meer in de Top 2000, dus ook geen Kom van 't dak af. Schande! En de ontdekker van de Q65. @ADDenHaag @omroepwest

Singlehoesje Kom van dat dak af - Peter & zijn Rockets - 1959

Tweets.

Eerder dit jaar: Na De Club van 27, De Club van 80, geboren in 1940 en nog in leven. Gerard Cox, Astrid Gilberto, Herbie Hancock, Tom Jones, Peter Koelewijn, Manfred Mann, Giorgio Moroder, Cliff Richard, Smokey Robinson, Nancy Sinatra,, Ringo Star, Wil Tura, Dionne Warwick.

Peter Koelewijn (& zijn Rockets) - Je wordt ouder papa - Live 2016 - YouTube

Peter Koelewijn nogmaals gefeliciteerd, want vandaag 80! Nestor en grondlegger van de polderrock, maar ook de ontdekker van de Q65 en hij produceerde in 1966 hun eerste hit You're the victor met Wim Bieler in onvervalst Haags-steenkolenengels. Skitterend!

You're the victor - Q65 - YouTube

The life we lived - Story drummer Jay Baar - Q65 - De Jongenskamer

Jarige Peter Koelewijn (80) is nog niet klaar - video - ad.ml

Angelne (M'n blonde sexmachine) - Peter & zijn Rockets - YouTube

Peter Koelewijn - KL 204 (Als ik God was) - YouTube

+

Retweet.
Rob Stenders @robstenders
Als antwoord op @djwvos @ADDenHaag en @omroepwest
Ja dit zijn dan toch van die uitvinders die je moet koesteren ... volgend jaar op de kansel prediken met koelewijn.

Vincent

Aan: Vincent Bijlo
30 december 23:58

Hai Vincent,

Een tijd geleden dat ik je een mailtje stuurde, maar Ik wil je nu succes wensen met je oudejaarsconference en ik ben natuurlijk weer van de partij bij de radio. Ben benieuwd, want natuurlijk een opmerkelijk jaar 20-20, ik hoorde je gisteravond bij Volgspot ...

Ik luister nog steeds naar Studio Bijlo op 40UP, voor zover je een nieuwe aflevering maakt, maar ga jij ook door in 2021? Blijft de website ook in deze vorm bestaan met de nieuwe financier Jan 't Hoen? Of verdwijnen toch de podcasts? Beatrice heeft al haar afleveringen al op Mix Cloud gezet en Bram heeft er ook al een paar staan. In ieder geval Felix Rottenberg weer terug, maar er wordt nergens iets over gecommuniceerd, typisch iets voor de radio ... We merken het wel, maar ik ben blij met de doorstart. Leuk als je hierop nog reageert, misschien pas volgende week, rustig aan. ;-)

En ik ga donderdagavond voor het eerst naar Youp kijken, ik ken natuurlijk wel veel conferences van hem, maar ben geen echte fan. Ik heb inmiddels een stuk geschreven voor mijn website en waar ik wat vraagtekens zet bij de hele aanloop naar zijn conference die Korrel Zout heet. Nu betekent dat voor mij dat als je iets met een korreltje zout moet nemen dat iemand dan niet de hele waarheid zegt, of liegt, maar Youp legt het uit dat ironie, zijn ironie, niet wordt begrepen. Hmm. Maar als het om leugentjes zou gaan dan hou ik het voor mogelijk dat Youp ons de afgelopen tijd met allerlei dingen bij de neus heeft genomen. Ik ga er nu niet over uitweiden, want zeker weet ik het niet, maar misschien wist ie bijvoorbeeld wel van Flappie en Todd Rundgren ... Ik bedoel maar en het is slechts een voorbeeld. We gaan het meemaken en mijn stuk, met een kort commentaar na de conference, zet ik sowieso op 1 januari op mijn site ...

Goeie grappen voor je conference heb ik niet, maar ik kan nog wel iets opmerken van de afgelopen tijd en waar jij misschien niet helemaal bij stil staat, kan staan. Even kort en associatief. Het kwam doordat HenkJan Smits na de Kerst in De MAX! op Radio 5 zei dat ie een foto van de gebraden kalkoen op Instagram had gezet. Opvallend, want ik realiseerde me toen dat dit jaar er maar heel weinig foto's van Kerstdiners op Twitter zijn verschenen en al helemaal niet met vlees! Kan komen omdat massaal de Kerst-coronavoorschriften zijn overtreden door met meer mensen aan het diner te hebben gezeten, wat ik ook denk, maar er zal ook vleesschaamte zijn. Want als je tegenwoordig een gebraden kalkoen op Twitter zet krijg je gelijk allerlei activisten achter je aan, Hiske Versprille overkomt dat regelmatig. En ik ben dan wel vegetariër, maar ik ben zo lang een carnivoor geweest dat ik anderen niet snel de maat neem. Maar ik twitterde daarstraks nog wel:

Een punt van mij is ook dat @WakkerDier zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden van consumptiedieren, hierdoor kopen mensen meer 'verantwoord diervriendelijk' vlees, maar ze eten uiteindelijk niet veel minder biefstukjes. Nobel, maar je blijft dierenleed steunen.

En niet alleen vlees is een taboe geworden, maar ook foto's van alcohol, om maar te zwijgen over sigaretten, die zie je sowieso nooit meer. Ergens hypocriet, wist je dat Barack Obama rookt? Kwam Tommy Wieringa achter toen hij hem onlangs interviewde en Eberhard van der Laan rookte ook heel stug, ging dood aan longkanker, maar dat verband mocht niet genoemd worden ... En zal Femke Halsema nog roken? Tja.

Ok, er is dus ook een hoop politieke correctheid, je mag geen foute grappen meer maken, we moeten allemaal transsgender worden, sekseneutraal, een mooie vrouw mag je niet meer openlijk aantrekkelijk vinden, maar ondanks alles wordt internet overspoeld door heel sexy foto's van BN-vrouwen, vrouwelijker dan vrouwelijk geposeerd en vaak ook digitaal gefilterd en gladgestreken, heel lelijk en plastic, de moderne make-up van Nikki Tutorial ... En dan denk ik dat het grootste taboe van 20-20 en deze tijd is , en waar ik pas recent achterkwam, die enorme hoeveelheid gratis online porno die op internet staat. Het is echt ongekend, waarom hoor of lees ik daar nooit wat over? Dat durft niemand, kwa #metoo.

En ik heb pas recent een hernieuwde interesse in sex en dergelijke omdat mijn dochter nu 20 is en niet meer thuis woont, daarvoor heb ik dat onderwerp toch laten rusten en zat het ook niet in mijn focus. Zo werkt dat bij mij, maar ik ga er misschien volgend jaar over schrijven als ik durf, weet het nog niet, weet ook niet of het verstandig is. En de porno die er is, die is echt van hoge kwaliteit (ook die van amateurs, jammie! ;-), het is een wereld apart waar ik nog van alles ontdek. Maar er moeten dus heel veel mannen zijn (en vrouwen) die al heel lang op al de vele expliciete beelden masturberen en ik denk dat dat consequenties heeft ... Maar goed dat zijn andere verhalen, verhalen voor een andere keer. Ik zie wel. ;-)

Tot slot hieronder een mailtje dat ik gisteren verstuurde in een iets andere vorm en nu presenteer als een soort van concept, een ready made, maar wel met een linkje naar een clip erbij die heel tof is. Jij kan het alleen horen en dat is ook prima, maar luister dan via je pc en niet via je telefoon en oortjes. Het nummer staat ook op Spotify.

[ Mail niet overgemomen. De ready made met clip (God is a DJ) verschijnt verderop op deze pagina. ]

Groet,

DirkJan

+

Forward

Ik maak deze lange pagina nu af in de nacht van 30/31 december met op de achtergrond de Top 2000, nu met Jeroen van Inkel. Ik luister niet echt, maar net kwam deze voorbij. Het was een van de eerste liedjes die ik op mijn gitaar speelde.

Vincent - Don McClean - YouTube

Coronatroost

Ik lees geen gedichten van John Milton,
maar masturbeer op Paris Hilton.

Hai EL,

Mijn hemel wat een hoop ellende allemaal bij elkaar en zo op het eind van het jaar! Maar trek het je niet te veel aan, doe het niet, het lost niets op. Het hoort bij het leven en bij het ouder worden, maar bovendien denk ik - en ik moet je dan toch een keer mailen en hardop schrijven dat = om Shakespeare aan te halen - voor mij er inmiddels meer tussen hemel en aarde is. Ik ben niet gek of religieus geworden, maar nadat ik al op wonderbaarlijke wijze kon stoppen met roken, drinken en vegetariër werd, ben ik sindsdien ergens in een krankzinnige toevalsbubbel terechtgekomen en kan ik niet anders dan concluderen dat toeval niet bestaat en dat ik niet meer de rationele atheïst ben van vroeger. Ik weet totaal niet hoe of wat, heb geen antwoorden, maar ik denk dat onze existentie wellicht na de dood nog een vervolg krijgt. Als iemand dood gaat, zeg en schrijf ik tegenwoordig, Goede reis!

Het heeft geen zin om er verder op in te gaan, want ik weet het niet, maar ik ben niet wappie geworden, absoluut niet, het is juist vanuit mijn al jarenlange quarantaine en lockdown heel wonderlijk wat ik allemaal nog meemaak vanachter de pc en hoe ook heel veel dingen uit het verleden die altijd ogenschijnlijk chaotische en toevallig waren, nu weer betekenisvol terugkomen. Werkelijk wonderlijk, maar ik sta erbij en ik kijk ernaar.

Maar goed de werkelijkheid is ook nu en waar jij inzit. Ernstig van Coos, vertelde tegen Mees en Aaf onlangs dat hij volgens mij een Greuninger is van oorsprong, kwa Renée, ja toch? En ik heb die gekke zus van Cecile wel een paar keer gezien en gesproken. Sterkte dan maar! En Nel met haar sigaretjes is vooralsnog ondanks alles en haar dementie springlevend. Dat is evengoed een wonder! ;-)

En hoezo België? Gaan jullie daar wandelen? Ik had van het jaar nog een gedichtje ingestuurd over corona en toevallig, maar toeval bestaat niet, komt daar het woord Maastricht in voor. Ik heb het vanmiddag naar Radio 1 gestuurd naar Ronald Giphart ivm met een rubriek voor oudejaarsdag en gaat hij ingezonden gedichten over 20-20 voorlezen. Even tot slot deze vrolijke noot dan en alvast veel plezier en de beste wensen voor 2021. Neem de ellende niet mee het nieuwe jaar in, maar schudt het van je af.

(PUNTDICHT-19)

Tijdsgewricht

Mijn achternicht
uit Maastricht
dat domme wicht
Annie van der Licht
met overgewicht
en stramme jicht
was uit haar evenwicht
ze vond het geen gezicht
maar heeft me nu bericht
door helder zelfinzicht
ziet ze nu het licht
en is alsnog gezwicht
voor de mondkapjesplicht.

;-)

Kop oo, hou vol!

DJ

Ik hoor nu My way van Frank Sinatra in de Top 2000 ...

;-)

En ik stuur zo naar de kinderen een recept voor de Hollandse garnalencocktail. Kunnen ze die ieder morgen voor oud en nieuw kunnen en wel willen maken. Hoort er wel bij, ook kwa Scheveningse roots. maar de vis wordt soms duur betaald, dat blijkt maar weer uit je mail ...

Hai Mees & Aaf,

Even gekeken en een recept van de Appie is wel prima en het gaat dan natuurlijk alleen om de saus en die ziet er hier goed uit.. Je bent er zo mee klaar, maar wel even goed proeven en royaal met de whisky! ;-) Ook niet te zuinig zijn met de garnalen en haal ze even van te voren uit de koelkast zodat ze wat meer temparmatuur krijgen, want koude Hollandse garnalen hebben niet heel veel smaak ...

En je hebt dan een groot glas, coupe, of een bakje nodig om in te serveren ...

Veel plezier ermee allemaal!

www.ah.nl/allerhande/recept/R-R7804/garnalencocktail

1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes.

3. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

DJ

X

Ik hoor nu Leef in de Top 2000 van Dreetje Hazes jr.

Op een vrijdag in de kroeg
Ergens in Amsterdam
Zat aan de bar met een glas een oude wijze ma
n Hij zei dat die nog maar een paar dagen had
Dus pak het leven, pak alles en ga er mee op pa
d En hij zei

"Leef, alsof het je laatste dag is"
"Leef, alsof de morgen niet bestaat"
"Leef, alsof het nooit echt af is"
En "leef, pak alles wat je kan"

Ik dacht daar vroeger ook wel zo over, maar nu ik een oude, wijze man ben die nog niet van plan is om dood te gaan, vind ik dit totale flauwekul en valse romantiek en gelukkig dat mijn kinderen dat ook vinden.

Duh.

YOUP 2

Woensdag 30 december 20-20 - 23.58

DE OPSCHEPPER

Er was eens een opschepper die aan een vriend vertelde dat hij aan iedere vrouw die hij aantrekkelijk vond de vraag stelde of hij haar mocht neuken.

Mijn hemel, zei die vriend, dan ben je zeker al vaak op je smoel geslagen door die vrouwen!

Ja, antwoordde de opschepper, dat is waar, maar ik heb er ook veel geneukt.

*

Onderstaande heb ik dinsdagavond al geschreven en wilde pas nu verzenden. Ik mail hierna niet meer, als je wilt weten hoe ik het ga neerzetten op mijn site, dan moet je op 1, 2 januari daar maar kijken. En er staat dan niet alleen mijn verhaal over Youp, maar het is een onderdeel met nog een paar andere story's,. episodes, en waarin Co de Kloet weer (prominent) voorkomt en overigens ook Vincent Bijlo die eveneens een oudejaarsconference doet voor Radio 1, hij doet dat live en wie weet Youp misschien, ondanks wat hij zei, toch ook live en is het echt zijn allerlaatste? De ouwe lul die afscheid neemt, of de man die toch in het harnas wil sterven en blijft spelen?

Wordt vervolgd.

*

Mijn vorige mail heb ik ook gestuurd naar Co de Kloet, Kick van der Veer en Thomas Verbogt en dat doe ik nu met deze vervolgmail met undisclosed mailadressen.

De enige reactie die ik heb gesignaleerd is dat Kick van der Veer me heeft ontvolgd op Twitter. Waarom hij me ooit is gaan volgen weet ik niet, maar ik kan vermoeden dat hij nu dacht, Met die mafwappie wil ik niet geassocieerd worden. Wel humor voor een cabaretkenner, maar ik kan ook niet iedereen te vriend te houden en los of wat ik schreef allemaal wel klopt,wik ik speciaal voor Kick toch even de aanleiding nogmaals in herinnering en onder woorden brengen.

Niet zo lang geleden hoor ik Youp op Radio 1 zeggen tegen Patrick Lodiers dat hij doodziek in het ziekenhuis belandde vanwege een ernstige bacterieel infectie en dus niet door corona. Aan het begin van Youp zijn corona-story eerder dit jaar verklaart ie als eerste punt dat hij toen hij ziek werk zich liet testen op corona en de uitslag negatief was. Wie is er dan wappie als je dan geen vraagtekens zet en ik verbaasd ben dat behalve ik er niemand aan hem heeft gevraagd of hij dan ook wel daadwerkelijk corona heeft gehad? Ben ik gek, of Youp gewoon heel ignorant, net als veel anderen met hem die rond de zomer verklaarden dat ze zeker wisten dat ze corona hadden gehad, ondanks dat ze niet getest waren. Hoe kan je zoiets nu voor waar aannemen, het kan toch ook een griepje zijn geweest? (En Youp zelf die het corona-virus aanvankelijk ook een 'griepje' noemde. Wie is er nu een wappie?)

En dan is de rest wat ik schreef wat speculatiever, maar dat krijg je ervan dat ik meer ga wantrouwen en ik sluit nog niks uit hoe de vork met Korrel Zout in de steel zit.

Ik was nog wel benieuwd of er in de media nog wat over Youp was te vinden deze dagen en jawel, vanmorgen een uitgebreid interview met Sven Kockelman op Radio 1. Tja, het blijft een beetje een status quo in mijn gedachten en suggesties, maar ik kan er naast zitten, Misschien klopt het wel van de flessen champagne, maar geeft hij die dan aan iedereen, zoals hij zachtjes beweerde, maar ook champagne voor Freek, Hans Teeuwen, Micha Wertheim en Theo Maassen ...? Tja,

Youp van't Hek - 'Dit is echt de allerlaatste' - Tekstbericht en radio-opname - 28 december 20-20 - nporadio.nl

De rest laat ik zitten, daar kom je toch niet uit, nu zeker niet, en ik ga me niet verder herhalen. En ik ben niet gek en ook niet geobsedeerd door Youp, maar een gewone onbekende conceptualist die ook nu weer een verhaal heeft voor zijn website, niet meer en niet minder, persoonlijk ook en hopelijk ook met de nodige humor, de Korrel Zout van Youp geldt ook voor mijn epistel en de conceptualist in mij zette me dus al eerder aan om naar Hekwerk twee suggesties te sturen hoe en waar Youp zijn laatste oudejaarsshow zou kunnen doen. Ik had ook nog als idee Carré kunnen noemen, of Theater Pepijn in Den Haag, het pand waarin ik tien jaar heb gewerkt, in het Haags Filmhuis en Pepijn en het Filmhuis met een deur midden in het pand met elkaar verbonden waren. Pepijn waar ik nog eens twee vrienden een door mij geschreven conference heb laten uitvoeren. En dat Annet Riezebos (eerste directeur van Pepijn en (overleden) manager van Paul van Vliet) in mijn tienertijd met haar oude moeder tegenover ons in de straat woonde ... Allemaal niet genoemd, Pepijn leek me ook geen (praktisch) goed idee en ook te toevallig allemaal, net als nog zoveel meer toevalligs dat ik onbesproken liet en laat. Wat dat betreft verkeer ik de laatste paar jaar in een vrij krankzinnige toevalsbubbel, ik word er niet wappie, flappie, floppy, of religieus van, ik sta erbij en kijk er naar, heel kalm en rustig, maar met verwondering en schrijf er wel over, zoals nu.

Tot zover.

It's a strange world

- David Lynch -

We gaan het meemaken.

Het is.

www.dejongenskamer.nl/dichtsels.htm#goddj

DJ

Jan Beuving @janbeuving
Langzaam vult de geur van kruit de straten. Alsof dit jaar nog niet genoeg dampen had om op te trekken.

DirkJan Vos @djwvos
Ik ruik niks, hier in Amsterdam-Oost dit jaar nog rotje gehoord. En tegen de voorspellingen in denk ik dat het in de oudejaarsnacht heel rustig blijft met wat uitzonderingen, misschien wat rotzooi in Den Haag en in een klein durp hier en daar. Nee geen kruitdampen, het bleef lang rustig in het land.

Als ik morgen weer naar buiten mag - Stan Vreeken

De jonge singer-songwriter Stan Vreeken maakte speciaal voor Volgspot Radio 5 een coronalied.

TWEET

DirkJan Vos @djwvos

31 december Oudejaarsavond 21:30

Is Todd Rundgren de afgelopen dagen in Amsterdam gesignaleerd?

#Youp #Flappie #CodeKloet #JacquesKloters #vloerbedekking #hilton #TodisGod

COMMENTAAR

Laatste update 31 december 20-20 - 23:58

Vincent Youp Top 2000 Fay

Vincent Bijlo gehoord, maar geen commentaar. Daarna op internet NPO 1 aamgezet en was natuurlijk nieuuwsgierig wat Youp zou doen. Tja. Kennelijk dus een oude opname van 12 december uit de Stadsschouwburg in Utrecht met nog 30 man publiek. Dat neem ik dan maar aan, ik heb tot 23.00 uur gekeken en toen naar de Top 2000 geluisterd. Dan liever met muzek het jaar uit.

Zat ik er allemaal naast, was ik de wappie? Ik zal het waarschijnlijk nooit weten, wel ben ik er nu ik Youp zo zie ervan overtuigd dat dit zijn laatste oudejaars is en ik vermoed dat hij nog steeds (veel en vet) vlees eet en alcohol drinkt, graag suiker nuttigt en royaal zout over zijn eten strooit, dat dan weer wel. En hij zal zeker gped ziek zijn geweest dit jaar, maar of het corona was?

Korrel Zout

Tja.

+

Iedereen de beste wensen voor 20-21, toch ook voor Youp, zijn vrouw en hun kinderen. En zeker ook voor Co de Kloet en zijn broers Derk, Jan-Jaap en zijn moeder Ruut. Zij weet ook dat toeval niet bestaat.

En in het bijzonder een gelukkig jaar voor Danny Vera en zijn vrouw en hun dochter Lavie ma een jaar als een rolleroaster ...

Gefeliciteerd moeder en vader en ja, de geboorte van je kind is een wonder, met of zonder Kerst, met of zonder geloof en mooier dan wat dan ook, zoals de eerste plaats in de Top 2000. Veel gezondheid en geluk.
Danny Vera @dannyveramusic
A Christmas Miracle, born on the 25th of December! Welcome to our world little baby girl “LAVIE VEY VERA” Mother and daughter are doing well.

Maar in de eerste plaats natuurlijk een gelukkig en gezond Nieuwjaar voor A, M. EL, H. N en R, allen die ik het meeste liefheb.

X

DirkJan

En dan na twaalven kijken of Fay Lovsky haar programma op 40UP Radio wordt gestreamd ...

+

Link Frank Zappa (vloerbedekking) / Todd Rundgren (flappie)?

John Lennon - 1940 - 1980 - 20-20

Woman - John Lennon - YouTube

Mother - John Lennon - YouTube

In my life

Though I know I'll never lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life, I love you more

In my life - The Beatles (John Lennon) - YouTube

Bio Story 2 - In my Life - De Jongenskamer

GOD IS A DJ

31 december 20-20

Aan alle radiostations,

Aan het begin van de corona-zomer zat ik 's avonds te YouTuben en stuitte op een live-clip van God is a DJ van Faithless uit 2015. Ik dacht, Ok, even checken. En dan zit ik achter mijn pc die aangesloten is op mijn muziekinstallatie, dus goed beeld en vooral goed geluid. En vervolgens werd ik de komende 8 minuten totaal overrompeld door deze live-versie, Wat ontzettend goed! Daarna nog veel gezien. Echt een hoogtepunt en ontdekking voor mij dit jaar. En het is de combinatie van beeld met muziek, maar het gaat vooral om de muziek en de opbouw van het nummer, eindigend met een grote knal!

En toen dacht ik onlangs, Dit is echt een knaller voor de radio om op oudjaar als eerste nummer na middernacht in het nieuwe jaar te draaien, op 3FM, Radio 2, op welke zender dan ook, of allemaal, waarom niet?

En er zijn nog een paar argumenten om dat te doen. Faithless (dat helaas niet meer bestaat) was een multi-culturele dance-act met als frontman de zwarte, wat mysterieuze zanger Maxi Jazz en kwa diversiteit zaten er ook vrouwen in de groep, waaronder toetseniste Sister Bliss. De clip brengt beiden heel mooi en opwindend in beeld. Jullie kunnen de video ook tegelijk als visual radio uitzenden op internet ...

En dan nog de tekst. Anders dan bij de single uit 1998 begint Maxi Jazz nu met een korte rap die begint met:

All races, all colours,
all creeds (geloof) have the same needs
Igmorance leeds to pain ...

enzovoorts

En het lijkt een house-dance-track, maar de muziek komt miet uit een digitaal doosje, maar is gemaakt met muziekinstrumenten en daardoor juist wat een fenomenale drummers en drumbeats, want echt gespeeld!

En de hele strekking van het nummer is wel overduidelijk; muziek, popmuziek, dance-dansmuziek, disco's en deejays, dat is het moderne geloof van jongeren, maar inmiddels ook ouderen:

This is my church
This is where I heal my hurts
It's in natural grace
Or watching young life shape
It's in minor keys
Solutions and remedies
Enemies becoming friends
When bitterness ends
This is my church
This is my church
This is my church

Ik ben inmiddels zestig, maar ben ook van de muziek- en dansgeneratie, ook aks het om dance gaat.

Yo!

Zo wil ik wel het nieuwe jaar beginnen, vooral nu er eigenlijk nergens gedanst mag worden!

Onder de clip op YouTube vond ik nog dit commentaar:

Colin MacDonald
I've been listening to music for over 60 years and for me this is one of the most stunning live performances of all time.

God Is a DJ (Live At Alexandra Palace 2005) - Faithless

Enjoy!

DJ

__

God is a DJ - Ready Made / Gedicht - Dichtsels / De Jongenskamer

+

HAIKU

Ik ben niet echt ziek
De zee stroomt nog altijd blauw
Dans de corona

DirkJan Vos - d.vos35@chello.nl

Amsterdam - Den Haag 1960


( klik op logo voor HOMEPAGE )

TEQUILA!

(The Champs)

- Voor Vic van de Reijt -

LIJSTJES

Bommelwoorden/Homogrammen

Neushoornhoorn-woorden

Snoeplijstje

Kroeskopwoorden (Baukje van Kesteren)

Dubbeldieren

Synoniemen voor leuk

Indische woorden

Synoniemen voor borsten

Synoniemen voor k*t - l*l - ne*ken

Synoniemen voor politie

Loempia-namen

De Verdwenen Weg (Piet Punt)

Moppen over Duitsers

Moppen over halve kippen

Buitenlandse artiesten die in het Nederlands zingen

Woordenschat voor jongeren

Worst

Duoniemen

Acroniemen en bijzondere afkoringen van (sport)clubs en verenigingen

Brekend Nieuws

Concerten en voorstellingen die ik heb bezocht

Meer dan vijftig favoriete broodjes

Lijstje met minimaal vierledigsamengestelde woorden

Lijst met anglicismen - Engelse leenwoorden en uitdrukkingen (2100)

Lijstje met paarplaatsen (Woorddanser 2009)

Katenspekwoorden - Zin in woorden

Koppelnamen

Synoniemen voor dood / doodgaan


( klik op logo voor HOMEPAGE )

THE LOAD OUT / STAY
(Jackson Browne)

Tot volgend jaar en zeg ik alleen nog gedag allemaal ...

DJ